ЦВК просить 1,2 мільярда на парламентські вибори

ЦВК просить 1,2 мільярда на парламентські вибори
На парламентські вибори 2012 року законом про державний бюджет передбачено близько 800 мільйонів гривень - проте, за розрахунками Центральної виборчої комісії, необхідно 1,2 млрд. грн.

Про це тижневику «Дзеркало тижня. Україна» повідомив голова ЦВК Володимир Шаповал, - інформує УНІАН.

«Питання ще не закрите. Але все потрібно робити вчасно, зайвий поспіх тільки заважає. Якщо почну перейматися цим питанням прямо тепер, то є ризик, що на час внесення імовірних змін до бюджету про нас можуть забути. Хоча нині про голову ЦВК важко забути. У рік виборів зі мною починають вітатися навіть ті, хто раніше впритул не помічав», - сказав Шаповал.

«Візьмуся за справу з 15 лютого. Щойно відчую, що бюджету загрожують зміни, піду по добре відомому колу. Останнім у цьому колі, зрозуміло, буде Президент», - додав він.

Голова ЦВК переконаний: навіть якщо скоротити видатки, коштів не вистачить.

«Про всяк випадок я, звісно, дав команду: вивчайте закон, дивіться, де можна заощадити. Проте є речі, від яких відмовитися неможливо. Наприклад, заробітна плата членів комісій - річ непорушна. Якщо бюджет виборів становитиме 800 млн., виплатити зарплатню ми не зможемо. Що це означає? Неминучі судові позови. До речі, ще й досі не проведено остаточного розрахунку з усіма членами комісій, котрі працювали на останніх місцевих виборах. І це дуже прикро», - наголосив голова ЦВК.

Нагадаємо, парламентські вибори повинні відбутися у жовтні 2012 року. Відповідно до ухваленого 17 листопада 2011 року закону, вибори пройдуть за пропорційно-мажоритарною системою.

Законом збільшено прохідний бар’єр для партій до 5% та заборонено участь блоків партій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЦВК просить 1,2 мільярда на парламентські вибори
28 січень, 2012, 15:16