Масштабна пожежа в Харкові. ФОТО. ВІДЕО

Масштабна пожежа в Харкові. ФОТО. ВІДЕО
Троє людей загинули і близько 40 постраждали в результаті пожежі в гуртожитку в Харкові у понеділок, 6 травня.

Пожежа виникла рано вранці на третьому поверсі будинку №33 на вулиці Тимурівців. Пожежникам про НП повідомили о 6:13 - до того часу вогонь вільно поширювався близько двох годин, пише DT.UA.

Як розповів помічник начальника облуправління ДержНС Ігор Лупандін, осередок пожежі знаходився на лоджії третього поверху. Там стояли старі меблі і речі.

Полум'я поширювалося вгору по ліфтовій шахті, по вентиляційних каналах, тому мешканці його довго не помічали, хоча і відчували запах диму. В результаті частково постраждали верхні поверхи.

Рятувальники евакуювали з будівлі 106 осіб, зазначив Лупандін. З епіцентру пожежники врятували 41 людину, проте троє з них померли в машині "швидкої" - дві жінки середніх років і 23-річний хлопець.





Десять осіб госпіталізовано, з них шестеро - у тяжкому стані, зокрема, чотири дитини. У лікарні опинився і один з рятувальників, що виводив мешканців з палаючого будинку.

Гасіння пожежі та евакуація тривали до початку десятої ранку. Зараз біля висотки працюють представники комунальних та соціальних служб, а також міської влади.

За словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, проводиться перепис мешканців, щоб визначити, скільки людей потребують відселення.

Віце-мер також повідомила, що одне крило гуртожитку від вогню не постраждало, але було сильно задимлене, у другому багато квартири залили при гасінні пожежі. В даний момент вирішується, куди будуть відселяти постраждалих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Масштабна пожежа в Харкові. ФОТО. ВІДЕО
06 травень, 2013, 16:21