Як доглядати за електричним самокатом?*

Як доглядати за електричним самокатом?*
Регулярні огляди та технічне обслуговування електричного самокату дозволять значно рідше звертатися до майстерні. Якщо ж несправність таки виникла, для швидкого та якісного її усунення знадобиться надійний сервіс з досвідченими майстрами. Як і будь-який інший транспортний засіб, е-самокат потребує уважного ставлення до себе для нормального функціонування.

Дорога

Більшість моделей електричних самокатів розраховані на пересування по рівних твердих поверхнях. Їзда по камінню, землі, гілках може призвести до перенавантаження транспортного засобу та виникнення різних несправностей. Дотримуйтеся рекомендацій виробника самокату. Якщо не вказано інше, пересувайтеся по рівному твердому покриттю, такому як асфальт, бетон чи плитка.

Краще утриматися від використання самокату в дощові дні та на мокрому асфальті. Така поверхня може бути надто слизькою для двоколісного транспортного засобу, що підвищує ризик падіння. В результаті ви можете травмувати себе та оточуючих, а також пошкодити самокат.

Шини

У більшості випадків шини е-самокату потрібно замінювати щорічно. Уважно стежте за протекторами. Якщо вони стерті, транспортний засіб стає менш керованим. Зростає ймовірність проколу шин.

Щоб продовжити термін експлуатації шин, накачуйте їх до рекомендованих виробником значень. Якщо тиск надто високий, колесо менше контактує з землею, а гума швидше стирається.

Акумулятор

Дотримуйтеся загальних рекомендацій по експлуатації акумуляторів. Навіть якщо ви не використовуєте самокат постійно, бажано заряджати батарею принаймні кожні 3 місяці. Не потрібно заряджати акумулятор до максимальної відмітки. Краще робити це до 80% або до 90% ємності. Не зберігайте батарею у холодних чи гарячих, вологих приміщеннях, а також під прямими сонячними променями.

Змащення

Регулярно змащуйте рухомі частини ланцюгів та підшипники, щоб мінімізувати тертя. Наприклад, якщо ви часто використовуєте самокат, рекомендується змащувати ланцюги принаймні раз на тиждень. Не забувайте попередньо очистити метал від вологи, бруду та пилу. Ви також можете змастити гальмівні колодки та дросель.

Перед кожною поїздкою бажано перевіряти болти і гайки. За необхідності затягуйте їх, але не надмірно, щоб не зірвати різьбу.

Гальма

Для безпечного пересування на самокаті необхідна регулярна перевірка гальм та заміна гальмівних колодок. Останні поступово зношуються і починають працювати менш ефективно. Перевірку бажано здійснювати перед кожною поїздкою (щоденно).

Чистка

Не поливайте самокат водою (особливо біля двигуна і акумулятора). Акуратно протирайте транспортний засіб вологою ганчіркою або дезінфекційними серветками. Очищуйте від бруду підшипники, ланцюги та інші рухомі деталі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: самокат
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.