Як часто потрібно відвідувати лікаря під час вагітності?*

Як часто потрібно відвідувати лікаря під час вагітності?*
Коли ви чекаєте на дитину, відвідувати лікаря потрібно регулярно. Це дуже важливо для здоров’я і матері, й малюка. Ці візити можуть викликати хвилювання і тривогу, однак турбуватися не варто. Ведення вагітності професіоналом означає, що можливі проблеми будуть виявлені своєчасно та усунені з більшою ймовірністю. Лікар надасть рекомендації щодо способу життя, харчування, фізичної активності майбутньої мами. Він розкаже, чого очікувати від вагітності та пологів, як доглядати за новонародженим та годувати його.

Рекомендований графік відвідувань

Якщо жінка здорова і ніяких проблем з плодом не спостерігається, лікар може призначити таку частоту профілактичних візитів:

• 4-28 тиждень: 1 візит на місяць.
• 28-36 тиждень: 1 візит кожні 2 тижні.
• 36-40 тиждень: 1 візит на тиждень.

Обов’язково дотримуйтеся графіка, встановленого спеціалістом. Навіть якщо частота відвідувань здається не надто комфортною. Пренатальна діагностика дуже важлива для матері та дитини. Згідно статистики, при відсутності належного передродового догляду матері діти втричі частіше мають малу вагу при народженні.

Фактори ризику

Наведений вище графік відвідувань лікаря є приблизним. Спеціаліст визначає частоту профілактичних оглядів індивідуально, в залежності від стану здоров’я матері та дитини. У разі виявлення якихось порушень лікар може захотіти бачити вас частіше. Вам також можуть знадобитися додаткові аналізи.

Якщо у вас є один з наведених нижче факторів ризику, лікар може збільшити частоту профілактичних відвідувань:

• Вік від 35 років. На щастя, більшість жінок у віці від 30 до 40 років народжують сильних, здорових дітей. Але після 35 років зростає ризик виникнення вроджених дефектів у малюка. Також підвищується ймовірність ускладнень під час вагітності.

• Існуючі проблеми зі здоров’ям. Діабет, високий артеріальний тиск на інші відхилення від норми змушують частіше відвідувати лікаря. Він повинен ретельно контролювати захворювання, щоб вони не вплинули на вагітність та не нашкодили плоду.

• Медичні проблеми, які розвиваються під час вагітності. Під час профілактичних оглядів лікар може виявити відхилення від норми, які з’явилися вже після зачаття. Наприклад, це гестаційний діабет і підвищений артеріальний тиск.

• Ризик передчасних пологів.

Звернення до лікаря для регулярної пренатальної допомоги може допомогти почуватися спокійніше. Ви будете знати, що робите все можливе, аби захистити себе і дитину. Всім іншим займуться спеціалісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.