Де на Волині незаконно рубають найбільше дерев

Де на Волині незаконно рубають найбільше дерев
За перше півріччя цього року лісівники Волині зафіксували 573,2 м3 незаконних рубок, найбільше їх виявили на Ківерцівщині.

Працівники державної лісової охорони за 1 півріччя 2019 року склали за цим фактом 481 адміністративний протокол, – пишуть на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За звітний період державна лісова охорона «вибила» 125,3 тисяч гривень адміністративних стягнень, що на 78,6 тисяч гривень більше, ніж за 1 півріччя 2018 року. Ці кошти вже надійшли у бюджети відповідних громад.

Проблемним у плані самовільних рубок цінної деревини дуба залишається Ківерцівський район. За І півріччя 2019 року у лісових масивах цього адміністративного району зафіксували 74 випадки самовільних рубок.

У ВОУЛМГ переконують, що попит на необроблену деревину на внутрішньому ринку значно зменшився. Окрім того, послабилась платоспроможність основних покупців. Значну частину необробленої деревини постачають споживачам без попередньої оплати.

У зв’язку із раптовою зміною державних позицій щодо діяльності лісової галузі відбулося перенасичення внутрішнього ринку деревини та відповідно – падіння цін на сировину, що спричинило її накопичення на складах лісогосподарських підприємств.

Всі ці та інші обставини негативно вплинули на загальний фінансовий стан держлісгоспів області. Така тенденція спостерігається у всіх регіонах України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сажіть, а що означає фраза:"кошти надійшли у бюджети громад"? Вони ідуть на відновлення лісу? На запобігання випадків незаконних вирубок? На залучення більшої кількості людей в усіх таких процесах? Якщо закрити очі на звіт(в житті все далеко від звітів), то випливає висновок:гроші перекочували з одних кишень в інші, а вирубок і крадіжок це не зупинить.
Відповісти