У Ковелі прокуратура взялася захищати права бездомних собак

У Ковелі прокуратура взялася захищати права бездомних собак
Ковельська прокуратура через суд вимагає від виконкому Ковеля скасувати один із пунктів рішення про відлов та евтаназію бродячих тварин.

У Волинському окружному адміністративному суді 8 травня відкрили кримінальне провадження у справі за позовом ковельського міжрайонного прокурора до Ковельської міськради про визнання протиправним та скасування пункту 3 рішення виконавчого комітету Ковельської міськради № 227 від 20 серпня 2008 року «Про проведення спеціальних заходів по виловленню і евтаназії бездомних тварин», – пише Під прицілом.

Зокрема, ковельська міжрайонна прокуратура провела перевірку дотримання вимог закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» .

У ході перевірки виявилося, що рішення виконавчого комітету, згідно якого відновили роботу з відлову й умертвіння бездомних тварин та дозволили проводити ці заходи в місцях скупчення тварин з 5-ої до 7-ої години ранку, не відповідає вимогам чинного законодавства.

Як зазначає прес-служба прокуратури Волинської області, процедуру евтаназії законом дозволено проводити лише методами, що виключають передсмертні страждання тварин та у спеціально обладнаному приміщенні.

Таким чином міжрайонна прокуратура внесла Ковельському міському голові подання з вимогою скасувати незаконне рішення виконавчого комітету міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі прокуратура взялася захищати права бездомних собак
09 травень, 2013, 13:46