На Волині завершили ремонт однієї з найгірших доріг в області. ФОТО

На Волині завершили ремонт однієї з найгірших доріг в області. ФОТО
Завершили дорожні роботи на майже 30-кілометровій ділянці дороги територіального значення "Седлище – Камінь-Каширський – Ковель – Колодяжне – Локачі", що сполучає Седлище і Камінь-Каширський.

Про це інформує прес-служба САД у Волинській області.

Зазначають, унаслідок постійного недофінансування дорожньої галузі цей відрізок шляху перебував в аварійному стані, оскільки, як і більшість інших волинських доріг, десятки років не знав серйозних ремонтів. Звісно ж, така ситуація викликала обурення користувачів доріг, насамперед мешканців довколишніх сіл, які у травні поточного року навіть влаштовували акцію протесту.

Так, і цьогоріч не було фінансової можливості провести там капітальний чи середній поточний ремонт, оскільки дорога Т-03-11 не ввійшла до переліку об’єктів, затверджених розпорядженням КМУ від 06.02.2019р. № 130-р. Попри позитивні зміни в дорожній галузі, фактичне фінансування дорожньої інфраструктури області ще не відповідає потребі, адже для відновлення всіх доріг потрібно дуже багато коштів.

Тому на дорозі між Седлищем і Каменем-Каширським на найбільш ушкоджених ділянках провели поточний дрібний ремонт дорожнього покриття суцільними картами та влаштували 4 кілометри поверхневої обробки. По всьому іншому відрізку шляху виконали аварійні роботи з ліквідації вибоїн дорожнього покриття за рахунок коштів, що виділяються на експлуатаційне утримання автомобільних доріг державного значення.

Зауважують, саме ямковий ремонт поки лишається найпоширенішим видом робіт на наших автошляхах і дає змогу хоча б на деякий час забезпечити безпечніший проїзд і зменшити аварійність.

Повідомляють, що з 2018 року в Україні реалізується стратегія об'єднання обласних центрів якісними автошляхами, тож найбільше уваги приділяється автошляхам міжнародним, національним та регіональним.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині завершили ремонт однієї з найгірших доріг в області. ФОТО
27 серпень, 2019, 13:48