Волинські комсомольці «засвітилися» біля незаконної торгівлі пивом? ФОТО. ВІДЕО

Волинські комсомольці «засвітилися» біля незаконної торгівлі пивом? ФОТО. ВІДЕО
Коли журналісти спробували з’ясувати, чи законно здійснюється торгівля в одному з наметів Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Луцька, їм хотіли розбити телефон представники комсомольської організації.

Журналісти видання ВолиньPost Ірина Качан і Тетяна Грішина близько 20:00 у четвер, 9 травня, отримали інформацію, що у парку, ймовірно, відбувається незаконна торгівля.

Мова йшла про намет поруч з літнім кафе неподалік бару «Бригантина». Покупцям не видають чеки, у наметі відсутня інформація про підприємця, який здійснює торгівлю, повідомили журналістам.

Аби перевірити інформацію, кореспонденти видання вирішили купити у наметі пиво, а процес зафіксувати на відео мобільного телефону.

У наметі за прилавком зі сторони продавців журналісти побачили представників Волинського комітету «Ленінської комуністичної спілки молоді України» (Комсомолу) – його першого секретаря Олександра Кононовича зі своїм братом, головою організації ЛКСМ України «Відродження» Михайлом.

Один з братів, побачивши телефон, вихопив його з рук та жбурнув додолу. Журналісти покликали міліцію та підняли телефон. Після цього один з комсомольців знову кинув телефон, тепер на прилавок.

Після цього Кононовичі пішли звідти.



Журналісти їх наздогнали і попросили пояснити мотиви своєї поведінки. Ті заявили: не хотіли, аби їх знімали.

«Я не хочу з вами спілкуватися. Ви матєрщінніца і пашлячка. Ви повинні були спитати чи хочу я, щоб мене знімали», - сказав один з братів до журналістки.

Ті аргументи, що Кононовичі знаходяться у публічному місці в час масових гулянь, їх не вдовольнили. Більше того, брати-комсомольці заявили, що журналісти – у нетверезому стані.

Зрештою, повернувшись до палатки, кореспонденти поцікавилися ім’ям підприємця, який здійснює торгівлю. Продавець не змогла назвати ні ім’я підприємця, ні показати будь-які дозвільні документи, ні чеки. Зрештою відмовилася навіть продавати будь-яку продукцію.

«В мене є робота – пра-да-ва-ть! Все решта мене не стосується. Не заважайте мені, будь ласка, працювати… Не скажу, не покажу, нічо не знаю!», - повідомила дівчина за прилавком.



Аби з’ясувати хто, на яких підставах здійснює у парку торгівлю, в тому числі алкогольними напоями, і чи порушуються права споживачів, ВолиньPost спробує з’ясувати в установах, покликаних контролювати торгівлю у Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 62
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пазор , какой пазор!! В камсамолє бабло все потирили , то пішли вже пивом торгувати....))
Відповісти
Мені теж не подобаються Кононовичі, але, думаю, наїзд журналістів у даному випадку не зовсім обгрунтованим. 1. Якщо кафе "Бригантина" знаходиться в оренді з прилеглою територією, то підприємець має право влаштувати там літній майданчик. 2. Чекодрукуючу машину підприємці не зобов"язані ставити, так як не торгують підакцизним товаром і скоріш за все знаходяться на спрощеній системі оподаткування.
Відповісти
1. якщо це літній майданчик, на який є всі необхідні дозволи - вони без проблем їх могли предявити.
2. пиво - підакцизний товар стаття 215.1 ПКУ
Відповісти
і ще до речі, незалежно від системи оподаткування:
Стаття 3 Закону "про РРО", суб'єкти господарювання, що здійснюють розрахунки в готівковій формі зобов'язані надавати покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передання права власності на них від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону України "Про захист прав споживачів".
Ключові слова тут "за його вимогою".
Відповісти
Вже на 9-травня випити людям неможна!
Відповісти
Зважаючи на кількість п'яних облич на 9 травня, люди все-таки здійснили цей геройський вчинок і випили!
Відповісти
Боря, пий вдома і хай твої діти на тебе дивляться і беруть із тебе приклад.
Відповісти
Ото новина? ТОП-5. Кононовичі на 9-травня пили колу і баєвиє 100гр.СЕНСАЦІЯ!!!!
Відповісти
Все это фигня, лучше напишите какой трубой пользовались, крепкая видать, после удара снимала и все нормально.
Відповісти
Бегу в Алло, хачу сибе такойже:)
Відповісти
Ці коновичі звичайні бидлоцькі чумошники...
Відповісти
О це топ-новина))) В країні новини закінчились... То станьте в центрі (біля продавців морозива), і лізьте кожному в лице з камерою, через трішки новина зовсім по іншому звучатиме, щось для прикладу; "Ірина Качан і Тетяна Грішина дають інтерв'ю лікарю травматологу".
Відповісти
Якщо до людей не доходить як працювати, не порушуючи закон, то треба влізти кожному в обличчя з камерою!
Відповісти
да сенсація)))
Відповісти
Дівчати вирішили "похмелитись" пивом, а заодно й зробити сенсацію
Відповісти
Як нам - простим смертним, то чітка заборона: без дозволу виконкому не встановлювати тимчасових споруд (незалежно чи територія приватна чи ні), якщо ж дадуть дозвіл, то лише без права використовувати сонцезахисні конструкції з логотипами торгових марок. Про відсутність документів підприємця недоводиться вести мову. А тут... під кришуванням околополітичних братків все можна?
Відповісти
якіж ви быдні всі нещастні! щоб получать лаве нада сначала вкладать його і хабарі вони теж рахуються як інвестиції!))))
Відповісти
Поєднання двох символів "георгіївська стрічка" та "Львівське 1715" - посміхнули!
Відповісти
Бачив я тих "коресподенток" п'яні ходили по парку, вели себе справді по хамські!
Відповісти
свідчення п'яного свідка :)))
Відповісти
що ви до кореспонденток маєте діло, кожна би людина могла тих "овочів" Кононовичів зняти на камеру а потім розмістити в соціальних мережах й так далі...тому журналіти правельно вчинили, зняли, й показують людям як комуняки продають пиво ) жаль що не зняли коли Кононовичі за прилавком стояли))
Відповісти
"Свідок",я в Луцьку гостюю,але ти стверджуєш,що БАЧИВ?! За слова треба відповідати: ПУСТЬ БОГ ДАСТ ТЕБЕ ВДВОЙНЕ,ТОГО,ЧТО ТЫ ЖЕЛАЕШЬ МНЕ!!! Якщо ти дійсно бачив,то БОГ дасть тобі гарний зір до глибокої старості,а якщо НІ,то ти через 66 днів ОСЛІПНИШ!!! ДУМАЙ,раб божий,ДУМАЙ,ДУМАЙ,ДУМАЙ...
Відповісти
Мракобесу
В тексті "ДУМАЙ,раб божий". Слов "Бог" пишуть з великой літери.
Відповісти
Буржуйську колу п'єте? Тавіріщ сралін не адобріт))
Відповісти
на цей раз кононовичам не дали обжирати ветеранів і вони видно вирішіли відмітити празднік у знайомої.
але навіщо кидатись на журналістів? дикі люди
Відповісти
Зато он с лєнтачкай, а ви всє фошизди!!!11одинодин
Відповісти
та не то що дикі а тупі як доска, цікаво чи не соромно комуністам за таких от лідерів їхніх осередків..Бо складаєтся таке вреження що комуністи всі такі ...
Відповісти
Враження складається правильне!!!!!!!!!!!
Відповісти
на наступний рік Кононовичі все проведуть законо, й палатка з пивом, може з горілкю, свято же "ДЄНЬ ПОБЄДИ", ще стрічки продавати Георгіївські будуть..бізнес ...
Відповісти
Коніновичі святі люди мабуть, чи думають що уже їх і знімати не можна без їх дозволу, а корона Вам хлопаки не заважає! зробіть всім людям ласку, загубітся щоб вас не змогли найти!
Відповісти
І чого ті дєвкі до тих Канановічей вчепились, тож такі гарнюні, знайдіть собі достойних!!!
Відповісти
СЕНСАЦІЯ!СЕНСАЦІЯ!СЕНСАЦІЯ! Завтра дивітся на ВП як Кононовичі какають!
Відповісти
Якщо ти в них така, то й покакають, а їх знімуть.
Відповісти
Цікаво скільки заплатили Качан щоб вона піарила комуніздів, бо вже ті кононовичі всюду!!!???
Відповісти
До smilecome. 1. Докумнти (договір оренди могли пред"явити, але не зобов"язані. 2. Так пиво підакцизний товар, але ліцензії на його продаж не потрібно, так як воно не відноситься до категорії "алкогольні напої" ст. 9 Закону України від 01.06.2000 р. 1775-III «Про ліцензування певних видів господарської діяльності». 3. Щодо чеку на продукцію, то тут згоден, на вимогу покупця мають надати чек, але якщо ПП без печатки, то це можна зробити на листку паперу з підписом продавця..
Відповісти
крім розслідування на предмет законності торгівлі в цьому закладі є ще два питання:
-перешкоджання діяльності журналістів.
-перебування сторонніх в торгівельному закладі. раптом кононовичі хворі на сказ,якого милого шляються за прилавком?
Відповісти
хахаха)
Відповісти
Який тій очкаричці чек? Я їй нічого не продавала, за що чек?
Відповісти
Я б порекомендував журналістам зняти, але шкода вже пізно, як поверталися малолітки з лісів Волині з "Звитяги" і шикувалися в чергу за пивом у Луцьку! Ось картина про "білих і пухнастих", які не п'ють і не курять!:) На таких фото і відео не знайшлося?!:) А вчора ввечері на 33-му люди це дуже жваво обговорювали!
Відповісти
взагалі напій, який пив один із них дуже схожий на кока-колу, а не на пиво =)
Відповісти
Канановичі - сцикуни.
Підняли на дівок руки і втекли.
Може вони діти депутата Ландика?
Відповісти
КаКчан приїхала наваляна зі звитяги і хотіла догнатися!!! Щоб Кононовичі не спалили що бухає, вигнала їх з бригантини та сама сіла бухать!
Відповісти
Влучно!!!:)
Відповісти
Бригантина то таке , А чого в парку в Мадагаскарі на дитячій площадці пиво продають з палатки Живчик???Чі туди Кононовичей прислати , що б ви за це написали?
Відповісти
+!100%)))))
Відповісти
Це вже похмелитись вирішила пивом)))
Відповісти
Шкода ХТЦ
Відповісти
АБЕРЕЖНО КАНАНОВИЧІ! Вони обдурюють стареньких вірданих комуністів. Вони приходять до них додому, вводять в оману, тиснуть попри те, що квартира має відійти найближчим родичам. Правильно сказано: комуністи й комсомольці - то сатана. Бо тільки сатана так може знущатися з відданих собі. ЛУЧАНИ!!!!!!!!! БОЛИНЯНИ БУДЬТЕ ДУЖЕ ПИЛЬНИМИ І СТЕРЕЖІТЬСЯ КОНОНОВИЧІВ, ІНАКШЕ ЛИШИТЕСЯ НА ВУЛИЦІ Й БЕЗ ГРОШЕЙ, НЕ ПУСКАЙТЕ ЇХ ДО СЕБЕ ДОДОМУ!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Ого, как тебя штырит, твоя трава круче, дай адресок.
Відповісти
ггг... до мене приходили анановичі! я їх з хати обризгував святою водою, і кадило не памага! крепкі сукі сатанинські!
Відповісти
Нічого собі у вас тут диспут!
Ті канановичі вже 2 тижні як ту палатку поставили, прозріння запіздале якесь!
А пиво тільки лінивий у парку не продає, на центральному вході вже пару добрих років той генделик. А центральний фонтан навпроти універу - феномен! Йдуть дітки в парк, а на шляху не каруселі а ригаловки. Всіх треба гнати з парку в шию, для культурного "пітія" в луцьку барів до х¥я.
Парк для відпочинку, а бухаловка відпочинок бидла, геть бидло!
Не має куди з тітьми піти, як не собачатники, то алкаші.
Єдина річ корисна з'явилась - смуга перешкод, тематично і доречно.
Так, ці журналістки повині виступити ініціаторами міського референдуму що до заборони будь-яких алкогольних напоїв у парку і ценральному фонтані. Там параші нормальної не має, де після пива сцяти, вже не кажучі про помити руки.
Відповісти
ВП - стали жовтою пресою, а колись все було достойно!
Відповісти
Як що є такі статті, тоді комсомольці все роблять правильно! Це просто істерика відчаю, на те що хлопці ідуть все далі у своїй роботі та переконаннях!Кононовичі на вас дивиться з захватом вся російськомовна спільнота! Успіхів вам у роботі, та не зважайте на це все!
Відповісти
Ого, так сразу за всех расписался.
Відповісти
Подавати до суду можуть Кононовичи оскільки, відповідно до Закону України "Про інформацію"-"...журналіст при наявності журналістського посвідчення та редакційного завдання має право на...". Отже, в цьому випадку І.Качан та Т.Грішина не виконали ціх умов. Таким чином на них не поширюється норма Закону про гарантію профдіяльності. Отже діі оппонентів -елементарне дрібне хуліганство, яке до речи, зпровоковане Качан і Грішиной (не журналісток, а звичайних громодянок).
Тупа провокація. Вітсутність позовної заяви-буде доказом того, що журналюшки про--ли весь матеріал.
Відповісти
две пьяньчужки.а вони сколько!!!
Відповісти
От тебе и бизнесмены! Что не хватает с квартир которые сдаете и разводите там проституцию! Милиция, обратите внимание на квартиры, которые сдают Кононовичи!!! И что, мелким алкашикам и удостоверение помощника народного депутата Присяжнюка не помогло??? Вот так дурачка два, запомните, не всегда удостоверения помогают! Нашелся на вашу хитрую жопу, с винтом!
Відповісти
доречі таж "бригантина" Кононовичам і належить. точніше вони її винаймають.
Відповісти
тебе усатый дурачок, уже ни чего не поможет.
Відповісти
якби мене так знімали по-перше я б не дозволи і вчинив би як брати, по-друге затаскав їх по судам і повірте збив би норм моральний ущерб!!!!

вони не мають права вести відеофотозйомку без дозволу особи яку зімають!!! любий суд її визнає незаконою і буде біда вам любітелі познімати)
Відповісти
Останні новини
Волинські комсомольці «засвітилися» біля незаконної торгівлі пивом? ФОТО. ВІДЕО
13 травень, 2013, 09:38