У волинській громаді, яка нещодавно перейшла до ПЦУ, вперше відбулося богослужіння. ФОТО

У волинській громаді, яка нещодавно перейшла до ПЦУ, вперше відбулося богослужіння. ФОТО
У храмове свято громади Успіння Пресвятої Богородиці у селі Новостав Луцького районного деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив божественну літургію і хресний хід.

Це перший престольний празник парафії як Православної церкви України, - повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

Тому керівник єпархією в проповіді наголосив і на значенні цього великого торжества, і на важливості молитви рідною мовою в рідній церкві.

З владикою співслужили настоятель громади священник Андрій Марцинюк та численні душпастирі з луцьких міського й районного благочинь. З усіма молилися голова ОТГ Сергій Яручик і депутат обласної ради Юрій Цейко (родом із цього села).

Відомо, храм заснували 1681 року (у церкві зберігається балка з відповідним написом) як римо-католицький костел, із 1891 року діє як православний храм. У ХХ столітті зазнав перебудов, не завжди відповідної якості. Нині тривають роботи з надання йому більшої автентичності.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Автентичності відповідно чого? Римо-католицького костелу? Ще забули вказати, що частина громади сіл Боратин, Новостав та Голишів була позбавлена можливості молитися в церкві, де робили це впродовж не одного покоління!
Відповісти
Соромно за новоставців, які прийняли участь у цьому дійстві. В попередні роки були на службі 80-100 чоловік. Порівняйте з минулим роком: https://boratyn.silrada.org/prestolne-svyato-u-novostavi-foto/ Тепер вони моляться в тимчасовому дерев'яному будиночку-храмі. А ці що на фото приходили на службу Божу на Пасху та деколи на Трійцю. В статті багато неточностей. Цейко не родом з Новоставу, а родом з Боратину. богослужіння в храмі проводяться ПЦУ з травня місяця.
Відповісти
Останні новини
У волинській громаді, яка нещодавно перейшла до ПЦУ, вперше відбулося богослужіння. ФОТО
29 серпень, 2019, 16:30