Як запобігти появі неприємного запаху в порохотязі?*

Як запобігти появі неприємного запаху в порохотязі?*
Ви ніколи не замислювалися над тим, чому порохотяг інколи починає погано пахнути? Це поширена проблема, з якою стикаються власники такої побутової техніки. Зазвичай вона буває викликана або сміттям, що знаходиться в мішку, або перегріванням двигуна. В другому випадку продовжувати використання порохотягу може бути небезпечно через ризик займання. Потрібно підшукати новішу техніку тут – https://denika.ua/c/melkaya-bitovaya-tehnika/bitovie-pribori-dlya-doma/pilesosi. Але часто появі неприємного запаху можна запобігти. Нижче пояснюється, що саме потрібно робити для цього.

Регулярно спорожнюйте порохотяг

Використовуєте порохотяг з мішком або без нього? Це не має значення. В будь-якому випадку, контейнер для збору сміття потрібно спорожнювати регулярно. Не чекайте, доки від заповниться під зав’язку. Це корисно і для збереження техніки. Чим більше в контейнері пилу, тим інтенсивніше повинен працювати двигун, аби забезпечити достатньо сильний потік повітря. А це призводить до пришвидшеного зношування техніки.

Чистьте щітку

Часто люди регулярно спорожнюють контейнери для збору пилу, однак забувають про голівку щітки порохотягу. На ній швидко накопичується сміття, що також може викликати неприємний запах. Особливо актуально це для будинків, у яких живуть домашні тварини.

Перевіряйте фільтр

Якщо ви використовуєте сучасний порохотяг з фільтром тонкої очистки, його потрібно чистити (або замінювати) кожні три місяці. Не всі фільтри є багаторазовими. Щоб експлуатація техніки не виявилася надто дорогою, перед придбанням розберіться, який саме тип фільтру використовується.

Освіжуйте порохотяг

Використовуйте спеціальні хімічні освіжувачі або домашні засоби, які допомагають усунути неприємний запах. Наприклад, контейнер можна почистити оцтом чи харчовою содою, протерти лимонним соком. Достатньо робити це приблизно кожні шість місяців.

Використовуйте порохотяг правильно



Не використовуйте порохотяг для усунення забруднень, для яких більше підійде віник чи волога ганчірка. Наприклад, не рекомендується збирати таким чином розлите молоко, сік чи інші рідини. Це може бути небезпечно, оскільки рідина викликає корозію металу та навіть коротке замикання. Волога сприяє появі сильного неприємного запаху. Також через неї стає важче очищувати контейнер для пилу, оскільки сміття прилипає до його стінок.

Якщо неприємний запах не зникає після виконання описаних вище порад, потрібно звернутися в сервісний центр. Не використовуйте порохотяг, якщо є ймовірність його пошкодження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: порохотяг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як запобігти появі неприємного запаху в порохотязі?*
30 серпень, 2017, 23:04