Майже 30% лучан «дякували» лікарям, – опитування

Майже 30% лучан «дякували» лікарям, – опитування
Третина лучан сплачує в медичних закладах добровільні внески, а 29% - мінімум раз "дякували" лікарю подарунком.

Такими є результати соціологічного опитування, яке провела Асоціація захисту прав молоді Волині, з метою дослідити якість надання послуг медичними закладами міста Луцька, - повідомили у прес-службі Асоціації.

Впродовж грудня 2012 - січня 2013 року волиняни оцінювали ступінь зручності та комфортності перебування у лікарнях, доступність медзакладів, якість роботи лікарів та обслуговуючого персоналу, вказували на основні проблеми, з якими зіштовхуються при отриманні медичних послуг.

Всього було опитано 480 відвідувачів таких закладів охорони здоров’я: Луцька міська поліклініка №1, Луцька міська поліклініка №2, Луцька міська поліклініка №3 та Волинська обласна клінічна лікарня.

За результатами опитування, у третини відвідувачів медичних закладів міста (32%) виникало бажання поскаржитись на дії лікарів чи обслуговуючого персоналу. Проте, серед них лише незначна частина (16%) виконала свої наміри.

При цьому, якість роботи лікаря за такими показниками як бажання допомогти, компетентність та ввічливість було оцінено на досить високому рівні.

А от думки щодо того, чи наявне медичне обладнання забезпечує потреби працівників лікарні для ефективного виконання своїх обов’язків, розподілились майже порівну: 45% респондентів вважають, що забезпечує та 55% думають навпаки.

45% відвідувачів медичних закладів відповіли, що мали справу із «подвійними» чергами. При цьому 89% респондентів зазначили, що прийом у лікаря розпочинався вчасно.

Як показують результати дослідження, основними труднощами, з якими зіштовхуються луцькі пацієнти при отриманні медичних послуг, є проблема із паркуванням, доступом лікарень для людей з обмеженими можливостями, а також можливість харчування в приміщеннях медичних закладів.

Значна частина відвідувачів медичних закладів міста Луцька підтримує запровадження сімейних лікарів, медичного страхування та електронних медичних карток. Так, половина респондентів (51%) концепцію «сімейного лікаря» вважає вдалою.

Крім того, респондентам було запропоновано оцінити лікарню в цілому за 5-бальною шкалою. Отже, найвищі бали отримали Луцька міська поліклініка № 1 та Луцька міська поліклініка № 2 – 4.1 та 4.0 бали відповідно. Дещо нижчу оцінку отримала Луцька міська поліклініка № 3 – 3,9. І найнижче оцінили респонденти роботу Волинської обласної клінічної лікарні – 3,4.

Довідка


Соціологічне дослідження було проведене Асоціацією захисту прав захисту молоді Волині в рамках проекту «Активізація громадськості Волинської області у сфері прав на належну медичну допомогу» за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
є результати соціологічного опитування, яке провела Асоціація захисту прав молоді Волині, з метою дослідити якість надання послуг медичними закладами міста Луцька, - повідомили у прес-службі Асоціації. Впродовж грудня 2012 - січня 2013 року волиняни оцінювали... )))а що зараз грудень, січень чи може лютий))) роздуплилися аж у травні))) ну, ви блін, даєте))) що звіт донору пишете?)))
Відповісти
як можна на камеру казати, що благодійні внески -заборонені, а в реєстратурі кажуть, що ніхто нічого не забороняв, що з них вимагає керівництво гроші за оформлення, а якщо не має, то реєстратори повинні віддати в казну медучстанови певну кількість грошей. І вищому начальству все рівно: де братиме гроші реєстратор, не має, то свої віддають!
Для того, щоб це викрити - треба скриту камеру!
Відповісти
Останні новини
Майже 30% лучан «дякували» лікарям, – опитування
14 травень, 2013, 14:20