Система «Рада» тричі не зарахувала голос депутата Івахіва

Система «Рада» тричі не зарахувала голос депутата Івахіва
Під час поточного сесійного засідання Верховної Ради електронна система для голосування почала давати збої. Система «Рада» тричі «не помітила» того, що позафракційний народний депутат Степан Івахів проголосував за законопроекти, що саме тоді розглядалися.

Про це ВолиньPostу повідомив парламентський кореспондент Сергій Шаповал.

Мова йде про три голосування. Одне з них є досить резонансним. Це ‒ проект Постанови про подальшу роботу над законопроектом «Про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності» (№0977/П). В інших йшлося про прийняття за основу проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики» в цілому, та голосування за нього в за скороченою процедурою.

Саме під час голосування «За» ці законопроекти, система «Рада» чомусь «не помітила» голосування позафракційного депутата з Волині. Степан Івахів звернувся до голови Верховної Ради Володимира Рибака з проханням зарахувати його голос і перевірити особистий пульт для голосування, аби унеможливити подальші збої системи. Відповідні заяви вже зареєстровані у Секретаріаті Верховної Ради.

За словами самого Степана Івахіва, скасування депутатської недоторканності ‒ один із пунктів його передвиборчої програми. Народний депутат наголосив, що в Україні рівними перед законом мають бути всі.

«Я погоджуюсь з опозицією, що недоторканість потрібно знімати не тільки з депутатів, а й з Президента та суддів. Але я на зустрічах в якості кандидата в народні депутати брав на себе зобов'язання підтримати зняття недоторканості з депутатів, як тільки це питання винесуть у сесійну залу і просто виконав те, що обіцяв. Я переконаний, що це питання ще буде підніматися у сесійній залі і я знову за нього проголосую» - пообіцяв Степан Івахів.

Він запевнив, що ніякі збої в роботі системи «Рада» не завадять йому виконати свої передвиборчі обіцянки.

Нагадаємо, що система «Рада» вже не вперше «не помічає» депутатські картки. Найбільш резонансною жертвою недосконалих особистих пультів для волевиявлення нещодавно став депутат від фракції ВО «Батьківщина» Володимир Яворівський. Саме його карточка для голосувань не спрацювала під час розгляду змін до сумнозвісної «Пенсійної реформи».

Також, свого часу, не спрацювала картка іншого депутата з Волині. Мова йде про свободівця Євгена Мельника. Його голос «За» система для голосування не врахувала під час голосування за призначення виборів київського міського голови. Депутат-націоналіст також писав заяву з проханням врахувати його голос.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець Степан. Сказав зробив. Приклад для інших.
Відповісти
Шаповал как раньше за деньги Ивахива, лизал ж...у олигарху, так и сейчас прододжает это делать... Тьфу на таких продажных журналистов. Назвался журналистом- будь объективным, а не продажной пр...ой!
Відповісти
Зате Олександр Машлай-прес-секретар Гузя і матьорий підгузник відмовився лизати сраку Гузю навіть за гроші. Ідея швидко закінчилася, і щури біжать з корабля?
Відповісти
Шановні депутати,відмовтесь від тих програм і просто піднімайте руки якщо "ЗА". Це саме правильно. І народ буде бачити хто є хто.
Відповісти
Останні новини
Система «Рада» тричі не зарахувала голос депутата Івахіва
14 травень, 2013, 18:40