У Луцьку інваліди погрожують перекрити дорогу біля ОДА. ВІДЕО

У Луцьку інваліди погрожують перекрити дорогу біля ОДА. ВІДЕО
Уже кілька місяців півсотні працівників «Енергія –І» не можуть дочекатися від держави півмільйона гривень за виконану роботу. Погрожують, якщо зароблене не виплатять, ‒ перекриють дорогу біля Волинської ОДА.

Окрім того, готують документи в прокуратуру, ‒ йдеться в сюжеті телеканалу ICTV.

«Мені треба годувати родину, платити за квартиру. Ми повлазили по магазинах у борги. Вже не пам’ятаєш, у кого позичав гроші. Їсти немає чого. От свята ‒ і не можна шматок ковбаси купити. Що то за робота така?» ‒ скаржиться працівник Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія – І» Олександр Харчун.

Знайти роботу людям з особливими потребами надзвичайно складно, і вони хапаються за будь-яку можливість працювати. Тому керівництво центру, не дочекавшись від держави допомоги, пішло на неабиякий ризик, узяло кредит людям на зарплату. У казначействі виправдовуються ‒ контролювати виплати кільком сотням бюджетних установ – не їхня компетенція, і все списують на бюрократію.

«Можливо, через скрутності бюджету немає таких коштів. Можливо, через те, що не готові документи для реєстрації фінансових зобов’язань і юридичних зобов’язань в органах державного казначейства», ‒ каже начальник управління Державної казначейської служби України у Луцьку Волинської області Анатолій Марчук.

Нині керівництво центру готує листи в прокуратуру. А працівники налаштовані радикально. Кажуть, якщо чесно зароблене їм не виплатять – перекриватимуть дорогу біля обласної адміністрації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку інваліди погрожують перекрити дорогу біля ОДА. ВІДЕО
15 травень, 2013, 12:12