Фермери бояться тендерів, як чорт ладану, – Кравчук

Фермери бояться тендерів, як чорт ладану, – Кравчук
Волинські сільськогосподарські товаровиробники і фермери не хочуть брати участі у тендерах на право постачати свої продукти бюджетним установам області.

Про це під час обласної відео-селекторної наради 30 січня заявив перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук.

Він зазначив, що головна проблема криється в умовах тендерів, мовляв, вони вкрай невигідні товаровиробникам і фермерам. За словами Кравчука, луцьким освітнім закладам потрібно 20 тонн масла, 8 т сметани, 150 т молока, 26 т жирів.

«Вже рік я про це говорю, але ніхто з товаровиробників не йде на тендер, не здає документацію. А фермери бояться тих тендерів, як чорт ладану, тому що там треба оформлювати документи і платити податки… Віталій Володимирович, розберіться з умовами тендеру», – звернувся Кравчук до заступника голови ОДА Віталія Карпюка.

Сам же Карпюк під час селекторної наради назвав усі бюджетні установи, які у 2011-2012 роках купували продукти харчування у посередників, а не у виробників.

«Рожищенський притулок для неповнолітніх, управління освіти Нововолинської міської ради, відділ освіти Іваничівської РДА, Берестечківський психоневрологічний інтернат, управління освіти Володимир-Волинської міської ради, Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання, Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат, Волинський обласний госпіталь інвалідів війни, Маяківський лінгвістичний ліцей, обласний протитуберкульозний санаторій в Колках, Затурцівська спеціальна школа-інтернат, Рудинський психоневрологічний інтернат, Рожищенська центральна районна лікарня, відділ освіти Ковельської міської ради, Камінь-Каширська районна лікарня і відділи освіти Ківерцівської і Рожищенської РДА. Цей список передано на реагування в прокуратуру», – доповів заступник губернатора.

«Скільки можна про це говорити? Це йде свідоме відмивання бюджетних коштів під виглядом тендерів», – додав він.

За інформацією начальника обласного КРУ Анатолія Омельчука, минулоріч ревізори нарахували понад 571 тисяча гривень збитків, спричинених порушеннями при закупівлі продуктів харчування бюджетними установами області.

«Звільнені начальники відділів освіти Рожищенського та Ковельського районів, застосовано заходи дисциплінарного впливу щодо начальника управління освіти Луцької міської ради, порушення кримінальна справа по відділу освіти Луцької районної адміністрації», – зазначив Омельчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фермери бояться тендерів, як чорт ладану, – Кравчук
30 січень, 2012, 16:08