Децентралізація не на папері: голова ОТГ поділився секретами успіху. ФОТО

Децентралізація не на папері: голова ОТГ поділився секретами успіху. ФОТО
Фахівці Донецької та Луганської служб зайнятості відвідали Боратинську об’єднану територіальну громаду, що під Луцьком. Минулоріч ОТГ стала першою в Україні за показниками фінансової діяльності у своїй кваліфікаційній групі.

Про це інформує відділ інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості.

Гостей зустрів голова Сергій Яручик та розповів про те, з чого починали, що вже досягли і над чим працюватимуть у перспективі. Так, за майже два роки успішного становлення об’єднаної територіальної громади, значно збільшили частку наповнення місцевого бюджету, а відтак – реалізували не один проект, спрямований на підвищення якості життя громадян.

«Ми дивилися, як живуть громади України, розрахували власні можливості, внесли зміни до перспективного плану Волинської області і створили нашу об’єднану громаду. Як і тоді, зараз вкладаємо чимало коштів у її розвиток», – розповів Сергій Яручик.

Окремо зазначив: намагаються приділити увагу усім сферам – освіті, медицині, спорту та економіці загалом. До слова, у рамках децентралізації, жоден ФАП і навчальний заклад у громаді не закрили, навпаки: оптимізували, добудували й виконали внутрішні роботи.

«У своїй громаді ми створили таку структуру, яка фактично відрізняється від тієї, що є у Волинській області. У нас своє бачення», – пояснив Сергій Яручик.

Ще один важливий крок – передача фінансів, де керівники навчальних закладів керують коштами самі і поки успішно із цим справляються.

«Директор став справді господарем. Ми віддали не лише повноваження, а й фінанси. На скільки вони ефективні менеджери, показує їхня робота», – підкреслив голова ОТГ.

Упродовж січня-серпня 2019 року, за сприяння служби зайнятості, працевлаштували 29 жителів ОТГ, один з яких відкрив власну справу.

Також у рамках проекту Волинського ОЦЗ «Успішна громада», який успішно реалізовують на теренах області з початку 2019 року, напрацювали систему оперативного реагування на потреби жителів громади, аби сприяти працевлаштуванню, реалізації та розвитку підприємницьких ініціатив.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВОЦЗ, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.