На аварійну пам'ятку архітектури в Луцьку грошей в Мінкульту немає

На аварійну пам'ятку архітектури в Луцьку грошей в Мінкульту немає
Міністерство культури України відмовилося виділяти гроші на переселення людей, які мешкають на вулиці Кондзелевича,5 у Луцьку.

Про це йдеться у листі відомства, який опубліковано на сайті обласної ради.

Зокрема, щодо аварійної пам'ятки архітектури національного значення, з якої, нагадаємо, потрібно виселити мешканців, щоб почати ремонт, представники центральної виконавчої влади повідомляють про таке.

"Будинок № 5 на вул. Іова Кондзелевича м. Луцька - пам'ятка архітектури національного значення не знаходиться на балансі установ, що належать до сфери управління Міністерства культури України.

Таким чином, відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, Мінкультури України не має законодавчих підстав здійснювати фінансування вищезазначеного об'єкту.

Щодо переселення людей з будинку, то відповідно до статей ЗО, 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до власних повноважень виконавчих органів міських рад належать:

- облік громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов; розподіл та надання відповідно до законодавства житла, що належить до комунальної власності;
- сприяння розширенню житлового будівництва, подання громадянам, які мають потребу в житлі, допомоги в будівництві житла, в отриманні кредитів, у тому числі пільгових, та субсидій для будівництва чи придбання житла;
- організація за рахунок власних коштів і на пайових засадах будівництва, реконструкції і ремонту об'єктів комунального господарства та соціально- культурного призначення, жилих будинків.

Відповідно до статгі 71 Бюджетного кодексу України капітальні видатки бюджету розвитку спеціального фонду місцевих бюджетів, зокрема, спрямовуються на: соціально-економічний розвиток регіонів; виконання інвестиційних програм (проектів); будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію об'єктів соціально-культурної сфери і житлово-комунального господарства; будівництво і придбання житла окремим категоріям громадян відповідно до законодавства; інші заходи, пов'язані з розширеним відтворенням.

Зазначені кошти бюджету розвитку у встановленому порядку можуть бути спрямовані на відселення мешканців із будівлі.

Разом з тим, Мінкультури України підтримує питання фінансування переселення людей з аварійного будинку № 5 на вул. Іова Кондзелевича м. Луцька з Державного бюджету України", - повідомляє заступник Міністра культури керівник апарату Броніслав Стичинський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отак Міністерство культури України "турбується" про збереження пам’яток, які є свідками історії нашої країни... покращення вже сьогодні...
Відповісти
Останні новини
На аварійну пам'ятку архітектури в Луцьку грошей в Мінкульту немає
17 травень, 2013, 16:10