5 тенденцій кредитування в Україні у 2019 році*

5 тенденцій кредитування в Україні у 2019 році*
Сфера кредитування в Україні невпинно змінюється, виникають нові фінансові тенденції, що демонструють прогрес суспільства та банківської справи. 2019 рік ознаменувався кількома цікавими трендами, які продовжать розвиватися і у майбутньому.

Найважливіші кредитні тенденції

1. Нові правила видачі кредитів. Наразі вводиться загальна система оцінки клієнта, який звернувся у фінансову установу задля оформлення позики. Відтепер банкам необхідно враховувати персональній кредитний рейтинг, наведений у реєстрі НБУ. Також фінансові установи зможуть обмінюватися даними про клієнта для більш точної оцінки платоспроможності. Це стосується як фізичних, так і юридичних осіб. У тестовому режимі програма працює з липня, але нові вимоги стануть обов'язковими з 1 грудня. Це не позначиться на кількості документів, необхідних для оформлення кредиту, та у перспективі повинно спростити отримання фінансових послуг сумлінними платниками.

2. Зростання популярності споживчого кредитування. За даними НБУ, у 2018 році ринок позик для фізичних осіб зріс на 31,4% та досягнув суми 135,4 млрд гривень. За 2019 рік поки нема підсумкових даних, але тенденція до популяризації кредитування продовжується. За словами експертів, це свідчить про зростання фінансової грамотності та впевненості громадян. Особливим попитом користуються мікрокредити, оскільки для їх оформлення потрібен мінімальний пакет документів.

3. Мультивалютні кредитні карти. Активне користування безвізом призвело до нечуваної популярності кредиток, де гроші зберігаються одразу у кількох валютах, наприклад, у гривні, доларах, євро та фунтах стерлінгів. Це дає можливість розраховуватися у будь-якій країні світу з мінімальними комісіями.

4. Карткові рахунки з кешбеком. Отримувати назад частку витрат на корисні речі дуже приємно, тож сьогодні декотрі українські банки співпрацюють з найбільш популярними онлайн-магазинами та маркетплейсами, аби заохотити клієнтів користуватися кредитками.

5. Іменні кредитні картки. Це ще один тренд, що з'явився завдяки безвізу, адже у багатьох країнах розрахуватися можна лише карткою, де вибиті ваше ім'я та по батькові. Це зумовило справжній бум серед прихильників мандрівок, які не бажають везти з собою готівку.

Матеріал створений за підтримки онлайн-сервісу «Швидко Займ». Наша місія – забезпечувати найбільш комфортні умови кредитування, які відповідають вимогам сучасного українця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
5 тенденцій кредитування в Україні у 2019 році*
07 серпень, 2019, 23:03