Ціни на нерухомість та її комфортність*

Ціни на нерухомість та її комфортність*
Незважаючи на подорожчання життя в Україні, у столиці попит на житло залишається високим. Цікаво, а на яку нерухомість найнижчі ціни? Користуючись даними компанії Flatfy, давайте стисло проаналізуємо сучасний ринок квартир.

Динаміка цін при продажі

У вересні 2019 року, як і в попередні періоди, найдорожчою залишалась столична нерухомість. Так середня вартість 1-кімнатних квартир становила більше 1 164 мільйонів гривень, 2-кімнатних – 1 800 мільйонів, 3-кімнатних – 2 2 мільйонів, 4-кімнатна – близько 4 800 мільйонів гривень.

Друге місце посідала курортна Одеса, де за 1-кімнатну квартиру просили трохи більше 845 тисяч гривень. Найвижчі ціни були на 4-кімнатні – до 2 218 800 гривень. Майже не відставав Львів, де ціни на найдешевшу нерухомість сягали 789 128 гривень.

Середній рівень цін на нерухомість мали такі міста:

• Харків,
• Дніпро,
• Херсон,
• Тернопіль,
• Полтава,
• Рівне.

За найдешевше житло, 1-кімнатні квартири, тут просили в середньому 532 – 56о тисяч гривень. А найдорожчі 4-кімнатні квартири коштували від 1 924 404 гривень у Дніпрі) до 1 003 540 гривень (у Херсоні).
Найдешевші квартири були у прифронтовому Маріуполі. Середня ціна на 1-кімнатні квартири сягала 260 799 тисяч гривень; на 2-кімнатні – 403 272 тисяч, на 3-кімнатні – 531 256 тисяч, а на 4-кімнатні – 627 848 тисяч гривень.

Найкомфортніша для проживання нерухомість

Хоча в більшості користується попитом, як і завжди, дешевше житло, комфортність його невисока. Найбільш холодні у зимовий період є «панельки» 1997 року, збудовані за проектом серії 96. А також «сталінки» і «хрущовки».

У морози у «панельках» стіни мають температуру не вищу за три градуси. Основні містки холоду наявні на стиках панелей. У «сталінок» основна доля тепла проходить крізь тонкі стіни. Середня температура на їх поверхні не перебільшує мінус 1,2 – 2,3 градуси.
У «хрущовках» основні містки холоду зосереджені на виносі балконної плити. Рівень температурного режиму у морози на зовнішніх стінах становить не більше 0,4 градуси. Також слабкі місця – віконні та зарадіаторні зони. Тут температура не перевищує мінус 1,8 градусів.
Найкомфортніші квартири знаходяться у сучасних багатоповерхівках, що будувалися за спеціальними проектами. Тут під час будівництва використовуються хаотичний метод утеплення фасаду. Тому незахищені зони зовнішніх стін у морози мають температуру мінус 0,1 – 0,3 градуси, а на захищених – 0,7 – 1,1 градусів.

Зовсім нові будівлі, які тільки здані в експлуатацію, та будувалися за індивідуальними проектами також достатньо теплі. В більшості випадків їх стіни утеплені мінеральною ватою. Тому навіть у сильні морози зовнішні стіни охолоджуються тільки до мінус 1,4 – 1, 7 градусів.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.