Перед Луцьким замком з'явиться платна парковка?

Перед Луцьким замком з'явиться платна парковка?
Директор історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Павло Рудецький вважає, що перед замком потрібно облаштувати комерційну парковку.

"Функціонування Центрального ринку, який розташований на території заповідника, призводить до перевантаження приватним транспортом, навіть вантажним вулиць та зокрема площі", - розповів він в інтерв'ю Волинській газеті.

З його слів, через велику кількість автотранспорту, який рухається майданом, руйнується дорожнє покриття, що, зокрема, й стало причиною виникнення невеликого провалля 12 квітня на Замковій площі.

"Зверталися ми до Луцької міської ради, аби було введено обмеження руху транспорту на території заповідника, аби на Замкову площу пускали лише автомобілі й автобуси з туристами. Доцільно зробити платну стоянку. Тоді якісь кошти отримував би й заповідник, а на площі проводили би масові заходи, що зменшило б навантаження на замок", - зауважив посадовець.

"Таку ідею підтримали ректор Волинської Духовної Семінарії, протоієрей – Рустик Капауз та настоятель римо-католицької церкви релігійної громади Св’ятих Петра і Павла – отець Павло Хомяк", - додав Рудецький.

Як стверджує директор заповідника, нині 90% автомобілів, як паркують перед замком, – або осіб, які приїхали на ринок, або тих, котрі там працюють.

"Проблема, що для базару парковки не передбачено. Тож не раз на Замковій площі – стільки машин, що туристичному автобусові ніде зупинитися. Це не може не впливати на імідж міста", - висловився Рудецький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рішення загалом правильне, але потрібно продумати багато деталей.
1. Потрібно суттєво обмежити кількість паркувальних місць, щоб площа залишалась площею. Визначити місця, де паркуються автомобілі, а де автобуси.
2. Нелогічно брати у туристів гроші, якщо вони приїхали розвивати наш туризм. Запропонувати в якості "оплати за парковку" квиток на вхід в замок. Якщо ти відвідувач замку - зупиняєшся безоплатно, якщо просто приїхав - платиш.
3. За умови впровадження пункту 2 вартість парковки зробити досить високою, щоб не хотілось просто так паркуватись. Колись була парковка по 2 чи 3 гривні, автівок все-одно було дуже багато. Десятка за годину якраз норм.
4. Не варто розглядати площу як окремий елемент міської інфраструктури. Треба більш комплексно, разом із вулицями старого міста. Наприклад, обмежити рух на вул. Братковського (зробити його одностороннім), оскільки туристи та пішоходи рухаються переважно цією вулицею і це дуже некомфортно. Рух у зворотньому напрямі компенсувати за рахунок інших перекритих проїздів (підозрюю, що перекритих "самовільно") - Молодіжна, Драгоманова і т.д. Але це треба досліджувати.
Відповісти
"Если вы такие умные, что ж вы строем не ходите?". Для начала мусор и свалки приберите. И на секундочку задумайтесь, у нас кроме "базарников", других жителей в городе нет? Я гостей в замок привезу, мне где машину поставить? Посетители "Короны..." куда должны транспорт парковать? Кто должен определять, это авто туриста, отдыхающего, жителя района или "базарника"? Только и читаешь: "ограничить" и "запретить". Столько лет толкут воду в ступе, а заповедник ветшает и не развивается.
Відповісти
Про сміття не зрозумів. Ніби ж про транспорт бесіда. А про туристів я ж написав: підтвердження - це квиток на вхід у замок. Ти гостей в замок заведеш? Мусиш купити квиток. Виходиш із замку, показуєш квиток - нічого не платиш. Аналогічно мають спрацьовувати квитки в музеї. "Чукча нж чітатєль, чучка пісатєль?". Ресторан взагалі має мати свою окрему парковку, де паркуються тільки клієнти. А те, хто там паркується має контролювати сам заклад.
Відповісти
Жаль, что "не зрозумів". "Разруха не в клозетах, а в головах". Про какие парковки можно говорить, если весь заповедник превращается в свалку?
Відповісти
На початку дев"яностих років парковка була під мурами замку,- там, де тепер три ряди ринку. Варто звільнити цю територію від контейнерів - і проблему парковочних місць для базарників буде вирішено. Все просто.
Відповісти
Останні новини
Перед Луцьким замком з'явиться платна парковка?
20 травень, 2013, 09:25