Учитель на Волині веде уроки через Твіттер

Учитель на Волині веде уроки через Твіттер
Педагог з невеликого волинського села Гірники Олександр Ковч ‒ найінтернетактивніший директор школи в Україні.

Він веде свій блог, керує шкільним сайтом, спілкується в соцмережах і проводить уроки за допомогою Твіттера, ‒ пише видання Взгляд.

«Привіт, Тві. У нас +21 і ясно. Всім доброго дня!» ‒ такими повідомленнями Ковч починає ранок. Писати короткі послання в Твіттер йому до душі. Тут він знайшов цікавих співрозмовників, новий досвід і професійну реалізацію, ‒ йдеться в публікації.

«В інтернет я потрапив років 12 тому у вже досить зрілому віці ‒ мені було майже 30. Як тільки у нас в селі зʼявився інтернет, я почав освоювати форуми, сайти «Однокласники», «ВКонтакте». Три роки тому прочитав про Твіттер. Зареєструвався там, відразу знайшов цікавих людей і нові можливості, тому й затримався в мікроблозі», ‒ розповідає Олександр Ковч.

Він вважає, що соцмережа ‒ не розвага, а корисний інструмент для навчального процесу. З допомогою Твіттера педагог спілкується зі своїми учнями, відправляє їм посилання на розвиваючі матеріали та цікаві статті, відповідає на питання і роздає завдання.

«У минулому навчальному році, коли у нас були дуже сильні морози, заняття скасували. І я вирішив провести кілька уроків для старшокласників у Твіттері. Все було так само, як на звичайному уроці, тільки я не розповідав, а писав повідомлення, задавав питання письмово і отримував відповіді. Хлопцям і мені сподобалося», ‒ розповідає він.

Природно, доступ до ресурсу поки що мають не всі сільські діти. Справа в тому, що в Гірниках звʼязок з цифровим світом тримається виключно за рахунок застарілого 2G-інтернету. Але грядуть зміни. Місцева влада оцінила можливості світової павутини і вирішила побудувати в селі базову станцію для високошвидкісного доступу. Усі чекають її запуску з великим нетерпінням.

Крім Твіттера директор освоює Фейсбук, а також веде свій блог. Але улюблена справа і мета його життя ‒ сайт, покликаний розповісти світу про його школу. А це найбільший навчальний заклад у районі, де навчається понад 500 учнів і працюють 57 вчителів.

«Сайт для школи ‒ як відкрите вікно, яке розповідає світу про нас, про те, що ми робимо, чим живемо. Першу версію сайту декілька років тому мені допоміг зробити мій твіттер-друг із Запоріжжя Микола. Нинішній дизайн я зробив сам на початку січня цього року. У перспективі, коли зʼявиться швидкість, я думаю, наш шкільний сайт стане інформаційною базою для батьків і дітей. Місцем, де вони зможуть дізнатися про все, що відбувається в школі, отримати інформацію про хід навчального процесу та консультації вчителів», ‒ мріє педагог.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець чоловік! Педагогам давно пора освоювати інтернет та йти в ногу з часом!
Відповісти
Останні новини
Учитель на Волині веде уроки через Твіттер
20 травень, 2013, 10:22