У Луцьку гратимуть джаз, якого тут ще не чули, ‒ організатори

 У Луцьку гратимуть джаз, якого тут ще не чули, ‒ організатори
Під час міжнародного джаз-фольк-фестивалю «Музичні діалоги» 24 травня у Луцьку збиратимуть гроші для придбання слухового апарату для неповносправної дівчинки із незаможної родини.

Про це під час прес-конференції 20 травня розповів голова громадської організації «Єднання» Віктор Грисюк, – пише IA ZIK.

Депутат Луцької міськради Анатолій Пархом’юк розповів про концепцію розвитку джазу в Луцьку, над чим працює Луцький джаз-клуб.

«Зараз час зупинилися на трьох основних фестивалях, які проходять у Луцьку. Це – «Музичні діалоги», «Арт-джаз кооперейшн» та «Джаз-без». Також проводяться окремі джазові імпрези», – зазначив він.

«Ми стараємося, щоб рівень мистецтва, який ми презентуємо, був досить високим. Разом із тим, ми популяризуємо молодих виконавців», – додав Пархом’юк.

Організатори запевняють, що фестиваль умисне проводять у Луцькому замку. Адже він є знаковим місцем – саме тут у 15-му столітті відбувся з’їзд європейських монархів. Отож, замок символізує собою єднання України з Європою. Цьогоріч «Музичні діалоги» традиційно відбудуться під патронатом Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

За словами президента Луцького джаз-клубу Олега Баковського, під час фестивалю виступлять знані формації. Зокрема, Tomek Grohot Electric Machine з Польщі презентуватиме цілком нові стилі.

«Томек Грохот – це зовсім інший джаз, якого в Луцьку ще не чули. Вони – хедлайнери, які замикатимуть фестиваль», – сказав Баковський.

На думку голови ВМГО «Єднання» Віктора Грисюка, білети на фестиваль «Музичні діалоги» – цілком доступні і коштуватимуть 30 гривень.

Окрім того, під час фестивалю проводитиметься благодійна акція. Збиратимуть гроші на придбання слухового апарату для неповносправної дівчинки, яка навчається у спеціалізованому дитсадку. Вона – із незаможної родини, тож грошей на цю потребу не вистачає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Томек Грохот выступал на «Jazz Bez», так что мы его уже "чули".)))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку гратимуть джаз, якого тут ще не чули, ‒ організатори
20 травень, 2013, 15:21