Базари в Україні зачиняють через люті морози

Базари в Україні зачиняють через люті морози
На базарах по всій Україні зупинилася торгівля - на морозі псуються овочі та фрукти - на вулицю виходять лише ті, кому товар потрібно терміново розпродати.

Про це повідомляє ТСН.

Великі мережі змушені витрачати додаткові кошти на перевезення городини та екзотичної садовини. Кожен мінусовий градус до ціни яблук і груш додає 10 копійок, оскільки для обігріву садовини господарі витрачаються на пальне,

Дрібні фермери взагалі через морози відмовляються відвантажувати овочі. Відчиняти не пристосовані до морозів ангари зараз небезпечно навіть на півгодини - померзнуть усі запаси.

Так само не ризикують везти банани, огірки, помідори, виноград з-за кордону середні імпортери. Тому торгувати фруктами й овочами зараз мають змогу потужні супермаркети та гуртові бази, бо в них є приміщення де плюсова температура і доступ до спеціального транспорту.

«Якщо за 5-7 днів ситуація з морозами не зміниться, продукція виросте в ціні на 10%», - прогнозують експерти.

Після морозів ціни на борщовий набір мають прийти до норми, тому що картоплі, капусти, цибулі на складах ще надзвичайно багато з минулого року. Надалі дорожчатиме морква і яблука - їх запаси обмежені.

«Польща зараз на яблуко піднімає ціну, а це наш основний імпортер. Українські яблука також не будуть відставати в ціні. Я думаю, це буде 50-60 копійок», - повідомила керівник відділу «овочі-фрукти» гуртового ринку Оксана Паламарчук.

Гуртові продавці, тим не менш, запевняють, що у них коливання цін будуть не значними. Тут готуються заробляти на обсягах, бо роздрібна вулична торгівля згорнулася по всій Україні. І найближчі два тижні базари не запрацюють, бо за прогнозом стабільно нижче десяти градусів морозу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мороз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Базари в Україні зачиняють через люті морози
31 січень, 2012, 11:47