Як безпечно купити запчастини на авто в інтернеті*

Як безпечно купити запчастини на авто в інтернеті*
У сьогоднішньому світі, Інтернет широко використовується багатьма виробниками товарів. Майже будь-який товар можна купити в інтернет-магазині. Автозапчастини – не виняток.

Чи варто побоюватися купувати запчастини в інтернет-магазині

Хоч сьогодні і існує величезна безліч інтернет-магазинів, частина людей побоюється робити в них будь-які покупки. Пов'язано це з тим, що в умовах інтернету можна докладніше оглянути товар, крім того ви не бачите продавця, а він не бачить вас. А вже якщо сайт вимагає стовідсоткової передоплати за товар – тут багато задумаються – чи не виявиться продавець шахраєм?

Насправді, навіть здійснюючи угоду наживо, у вас не буде ніяких гарантій, що купуєте хороший і потрібний товар, особливо якщо в автосправі ви є новачком. Вам просто можуть продати деталь, яка візуально виглядає як нова, але має при цьому приховані дефекти. Часто таке трапляється при покупці на різних ринках і у приватних осіб.

Якщо інтернет-магазин автозапчастин діє вже давно, принаймні не один рік, і має хорошу репутацію – він не стане вас обманювати – це не вигідно з-за однієї покупки втрачати репутацію, над якою магазин роками працював. Тому купити запчастини на будь-який автомобіль в такому магазині, як https://semafor.com.ua можна абсолютно спокійно.

Основні поради

1. Порівнюємо ціни

Для початку порівняємо ціни у продавців офлайн і в інтернеті. Для цього знадобитися артикул запчастини. Артикул можна знайти на упаковці деталі або в замовленні в обраному автосервісі. Заходимо на сайт інтернет-магазину, вводимо номер в рядку пошуку, та порівнюємо пропозиції.

Якщо номер запчастини невідомий, робимо запит «по VIN коду». Можна знайти артикул самостійно по каталогам запчастин. Однак, каталоги часто дають неоднозначну відповідь і вимагають врахування безлічі додаткових параметрів: дані підкапотної таблички, тип гальмівної системи, країна збірки, тощо. Якщо у вас немає досвіду в підборі, втрачений час і помилки – гарантовані. Тому краще доручіть пошук артикулу професіоналу.

Через «запит по VIN» або через пошук по номеру, отримуємо вартість запчастин, і переходимо до аналізу умов оплати.

2. Умови оплати

Замовлення автозапчастин без передоплати, зазвичай, не практикується. Це пов'язано з тим, що 75% деталей робітників інтернет-магазинів доставляють «під клієнта» і відмова покупця для магазину рівнозначне неліквіду. Однак, щоб знизити ризики обох сторін, деякі продавці пропонують клієнту часткову передоплату. В цьому випадку, покупець гарантує, що забере замовлення, а магазин зацікавлений закрити угоду якомога швидше, щоб отримати решту оплати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як безпечно купити запчастини на авто в інтернеті*
16 жовтень, 2018, 00:13