У Луцьку хочуть ботанічний сад за 20 мільйонів євро

У Луцьку хочуть ботанічний сад за 20 мільйонів євро
На вулиці Потебні в Луцьку може з’явитися найсучасніший ботанічний сад у Європі.

Принаймні такі амбіції має Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, якому належить ця територія.

Як розповів під час прес-конференції 20 травня ректор СНУ Ігор Коцан, ще у 1977 вузу передали 10 гектарів землі на вулиці Шопена під ботанічний сад.

«Це перший ботанічний сад, який отримав статус заповідника, який охороняється державою. Але, на жаль, у нас кожні чотири роки відбуваються вибори до Луцької міської ради. І от з тих 10 гектарів залишилося 2 гектари. Вся земля була роздана. Практично цей ботанічний сад втратив свою актуальність», – пояснив він.

Оскільки повноцінного ботанічного саду на тій території бути не могло, вуз почав шукати інше місце. Зрештою університету дали 10 гектарів зеленої зони на вулиці Потебні.

Спільно із німецьким вузом СНУ розробив проект ботанічного саду на Потебні.

«Вже завершений проект. Вартість – 20 мільйонів євро. Триває остання стадія погодження.. 5-10% має профінансувати університет», – розповів ректор.

«Після цього німецький університет шукатиме кошти, братиме участь в грантах, щоб отримати гроші й побудувати найсучасніший ботанічний сад у Європі», – додав він.

Також Ігор Коцан розповів, що існує проблема із тими двома гектарами землі на вулиці Шопена.

«Там виникла колізія: 2 гектари місто не хоче забирати, вони ніби числяться за університетом, хоча ми права на цей ботанічний сад не маємо. Бо було прийняте рішення забрати їх у нас і передати територію під ботанічний сад на вулиці Потебні», – каже ректор.

«Я знаю, скаржаться навіть депутати міської ради, що ми там не наводимо порядок. Річку Сапалаївку не прибираємо, сміття. Враховуючи те, що це було за університетом, то ми двічі-тричі у рік організовуємо студентів, які там роблять санітарні чистки. Але цього не достатньо», – додав Ігор Коцан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И тут Остапа понесло...:)
Відповісти
земля пізніше піде напевно на воличернуха.схемка.
Відповісти
Забирайте...ЗЗабирайте! (Х\Ф. Иван Васильевич меняет професию)

Зробіть там щось культурне, а то тільки купи сміття кругом!
Відповісти
балкон свій.там в тебе тоже те що в голові..на балконі вони тобі ще ларьок втикнуть..зате чисто..може..
Відповісти
З цього всього можна зробити висновок, що ботанічний сад, який належав біологічному факультету тоді ще Педадагічного факультету, а тепер він нікому не потрібен. І тому там бардак. СНУ просто відхрестилося від нього і все, "включило дурочку".
Відповісти
+100, землю никто не продавал, там нет никаких строений.
Відповісти
Хтось здравомислячий може пояснити ,для чого німецькому університету займатись "будівництвом" ботанічного саду в якомусь занюханому корумпованому з ніг до вух українському місті...?)
Відповісти
Проекти саду робили студенти німецького вузу, а от з якого дива вони ше й гроші мають шукати ше й таку суму, це справді загадка. за 20 млн ойро можна діснейленд там построїти.
Відповісти
а деж вони візьмуть гроші, а якщо й будуть гроші то розійдуться по карманах чиновників а не на ботанічний сад
Відповісти
було б круто
Відповісти
Діснейленд вам вже будують на Глушець XD)))
Відповісти
Згоріла хата гори і хлів! З цих десяти гектарів теж залишиться не більше, ну звичайно спочатку сад, а вже потім земелька буде там дорожча :)
Відповісти
ті коцани вже курять.стільки новостєй за тиждень..а шо має гроші,то й розвлікається фізкультурник..друкуйте дальше..авіадром чо там не побудувати тоже..місце є..
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть ботанічний сад за 20 мільйонів євро
21 травень, 2013, 10:48