«Варшавку» можуть забрати в облспоживспілки, – депутат

 «Варшавку» можуть забрати в облспоживспілки, – депутат
Приблизно 20% рішень Луцької міської ради можуть бути визнані недійсними, зокрема і рішення про передачу Волинській облспоживспілці в оренду землі на 22 роки, припускає депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Таке припущення він зробив, посилаючись на рішення Львівського апеляційного суду щодо позову депутата Антона Сосновського.

Сосновський позивався до Луцької міської ради у Луцькому міськрайонному суді. Він вимагав визнати незаконним частину 12 статті 39 Регламенту Луцької міської ради. Згідно з цією нормою, за ініціативою секретаря міської ради, міського голови чи голови фракції питання можна було поставити на повторне голосування.

Втім, як вважав Сосновський, таким чином порушуються права депутата, а саме право на рівноправність депутатів.

26 червня 2011 року суд ухвалив рішення на користь Сосновського. Міська рада подала апеляційний позов. А частину 12 статті 39 видозмінили.

«Рішення апеляційного суду цікаве тим, що воно не визнає саму процедуру повторного голосування», - каже Осіпов.

Зокрема, у рішенні апеляційного суду йдеться: «Рішення відповідної ради може бути внесене на повторний розгляд цієї ж ради, але цими нормами права не передбачено повторного голосування».

«У випадку, коли нормативний акт скасовується, то попередні всі дії вважаються законними, бо нормативний акт був чинним. А коли нормативний акт визначається незаконним, то це означає, що всі попередні дії, які були вчинені з засновуванням незаконного акту, є незаконними», - пояснює депутат.

«Це рішення відкриває величезні перспективи про визнання недійсним договору про передачу на 22 роки в оренду земельної ділянки облспоживспілці. Це справа нині перебуває в апеляції», - зазначає Осіпов.

Як відомо, рішення про передачу землі у травні 2011 року депутати проголосували повторно з ініціативи голови фракції «Сильна Україна» Євгена Ткачука.

Окрім цього, зі слів Осіпова, є низка інших причин, згідно з якими рішення про надання в оренду землі може бути визнане незаконним. Зокрема, на той момент існувала судова заборона на застосування частини 12 статті 39. Окрім цього існувало рішення міської ради про надання частини землі для оренди іншій компанії – ТзОВ «Герміона».

«Розпорядження майном комунальної власності не може послаблювати економічних основ місцевого самоврядування. Наведу в цифрах. Облспоживспілка одержала землю і сплачує за оренду приблизно гривню за квадратний метр. Здає в оренду місця підприємцям за ціною приблизно 60 гривень», - зазначає Осіпов.

На його думку, не справедливо, що на комунальній землі збагачується облспожиспілка, а не міський бюджет. Крім того зі слів депутата, підприємці, які працюють на ринку, таким чином стають заручниками цієї структури.

Депутат також повідомив, що на найближчу сесію Луцької міської ради підготовлений проект рішення, згідно з яким тимчасова контрольна депутатська комісії пропонує розірвати договір, оскільки він економічно та соціально не вигідний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одним словом хімічать. Заказ є у Осіпова тому він і працює.
Відповісти
ця тема вже півроку як розгортається.а ти і статтю не дочитав і вжде априділив все.априділітель.там звичайну ммм горгут будує.шахрайство тупо.хай регіонали втрутяться.ти забув дке ти живеш хто закази робить.
Відповісти
А не має бажання поцікавитись кількістю невдоволених підприємців, котрих облспоживспілка перетворила в "дійних корів" і постійно збирає безмежну кількість поборів?
Відповісти
І чого ці юристи такі зануди: що Мірошніченко з ПР, до Осіпов у опозиції...Ну нічого не розумієш з першого разу прочитавши, лише з другого... Але з першого разу зрозуміло - піаряться, і хочуть влади. В добру путь таваріші... але не харизматичне це занудство...
Відповісти
ткачук той товарищ горгута?
Відповісти
піаряться.хай в тебе машину вкрадуть підеш в міліцію найдуть.скажеш їм піаретесь?
Відповісти
Горгута - ГЕТЬ !!!
Відповісти
ще не закінчились у Горгута. А ще ж від криміналу відкупитись треба.
Відповісти
б охота , то не було б проблем забрати усі ринки, а не тільки "Варшавку".
Відповісти
таке у них є , але хто ж віддасть ОСТАННЄ ???? Скоро не тільки Ляшко з вилами ходити буде.
Відповісти
Останні новини
«Варшавку» можуть забрати в облспоживспілки, – депутат
21 травень, 2013, 11:22