У Луцьку вперше за 30 років ремонтують двори: місцеві мешканці - не задоволені. ВІДЕО

У Луцьку вперше за 30 років ремонтують двори: місцеві мешканці - не задоволені. ВІДЕО
У дворах на вулиці Степана Бандери , 15, 17, 19 у Луцьку триває капітальний ремонт. Зокрема, він передбачає збільшення парко місць.

Ремонту тут не було понад 30 років, з часу, коли житло здали в експлуатацію, - йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

Проте, не всі місцеві жителі раді, що двори набудуть нового вигляду. Оксана Галицька, яка мешкає в одному з будинків, показує генеральний план ремонту дворів на вулиці Степана Бандери 15, 17, 19 і каже, що проти того, щоб у дворі збільшували місця для парковки авто.

Інші мешканці прилеглих будинків Зінаїда Мельник і Світлана Опанасенко кажуть, що щодо плану ремонту представники департаменту житлово-комунального господарства Луцька із мешканцями цих будинків не радилися.

«Вони прийшли уже із готовим планом, розумієте, вони не питали ні в кого ніяких думок. Вони прийшли, повісили план і розказали, як буде», - каже Зінаїда Мельник.

Натомість заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Микола Осіюк запевняє, що перед початком робіт відбулися зустрічі із мешканцями, на яких вдалося почути їх побажання, які враховували при складанні плану ремонту.

«На 15-му будинку люди попросили розширити парковку для авто, а біля 17-го мешканці попросили трішки змінити конфігурацію тротуарів у порівнянні із тим, як було», - розповів заступник директора департаменту ЖКГ.

Зі слів комунальника, вартість ремонту - 2 мільйони 300 тисяч гривень. Роботи розраховані на 2 роки, тендерна процедура закупівель проведена на 2 роки. Цього року підрядник планує зробити усі тротуари, усе покриття. Воно буде не із асфальту, а з бруківки. Дитячий майданчик і лавочки планують встановити у наступному році.
Також у дворах планують встановити світлодіодне освітлення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Совкові пришелепки завжди проти всього! Як на 100-квартирний будинок 4 паркомісця, і одне авто робить двір непрохідним - то для них нормально, а то, бачте, МАШИНУ їм там поставлять... Не питали? Правильно, у нафталіну немає чого питати. В нас в дворі теж були противники парковки, і нічого, розширили, і всі задоволені.
Відповісти
30 років двору. Ще молодий. Моєму двору - 50. І без ремонту, з парковками на 10 авто (на 3 великі будинки), тополі 30-ти метрові, від асфальту залишились лише невеликі клапті. Навіть таксисти не хочуть заїзджати. Wellcome to Декабристів,31 - Відродження, 5 - Шептицького, 34.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вперше за 30 років ремонтують двори: місцеві мешканці - не задоволені. ВІДЕО
24 жовтень, 2019, 08:10