Як вчити англійську так, щоб вивчити: поради*

Як вчити англійську так, щоб вивчити: поради*
Порада 1. Англомовні табори

При цьому зовсім необов’язково відправляти дитину за кордон. Інноваційні табори з вивченням англійської мови є й у нашій країні. Головне — обрати такий, де є чітко прописана програма. Де дітей не примушують зубрити, а створюють таке середовище, щоб вони самі закохалися у вивчення мови. Де вчителі самі є носіями мови. Де поряд з академічною англійською є сучасні інструменти навчання: проектна робота, обговорення актуальних тем, постійна практика розмовної англійської мови.

Порада 2. Обрати вірну мотивацію

Вірна мотивація — чи не найголовніший фактор успіху при вивченні мови. Тому позитивна мотивація — наш варіант. Для цього потрібно поміркувати й згадати те, від чого у дитини (та й у дорослого) горять очі й частіше б’ється серце, і вивчати цей предмет англійською мовою. Наприклад, ви обожнюєте дивитись серіал “Друзі”. Тож чому б не спробувати декілька серій переглянути мовою оригіналу? Або ви вивчаєте історію свого міста. Пошукайте англомовні джерела. І це ми ще не кажемо про штучний інтелект, програмування, високі технології, бо для цього 100-відсотково потрібно знати англійську.

Порада 3. Вивчення за технологією CLIL

Ця порада тісно переплітається з попередньою, але ми трошки змістимо акцент. У світі намічається такий тренд, що через декілька років будь-яка робота буде мати проектний характер. Тобто декілька людей збираються у групу та разом створюють щось нове, цікаве, працюють над чимось пліч-о-пліч. І здебільшого такі групи будуть мультинаціональні, адже не обов’язково сидіти в душному (чи ні) офісі — працювати можна з будь-якої точки земної кулі. А мова спілкування, скоріше за все, буде англійська. Тож вливайтесь в такі проекти вже зараз, шукайте курси, де навчають за методиками CLIL, відправляйте дітей в такі табори.

Порада 4. Знайдіть людей для спілкування англійською

Звісно, якщо вчити мову по підручниках і не практикувати спілкування, толку буде не багато. Тому намагайтеся знайти можливість пірнути в англомовне середовище. Курси, табори, зустрічі з викладачами native speakers; спілкування скайпом або за допомогою інших платформ. Зараз надзвичайно багато різноманітних онлайн-майданчиків і програм для того, щоб спілкуватись саме англійською.

Порада 5. Мандруйте світом

Де ж найпростіше пірнути в англомовне середовище, та прокачати навички спілкування, як не за кордоном? Починайте з простих побутових фраз, на кшталт “як пройти до музею” або “що ви порадите подивитись у вашому місті в першу чергу”, прислухайтесь до того, що говорять за сусіднім столиком або просто перехожі. Так, підслуховувати негарно. Але, по-перше, в нас блага ціль, по-друге, ми нікому не розкажемо :)

Порада 6. Оточіть себе англійською

Так, в нашій країні з’являється дуже круті сучасні музикальні виконавці та групи, але наразі намагайтеся слухати більше англомовних пісень. Це саме просте. Потім, переходьте до цікавих, але легких відео та аудіотопіків англійською мовою, дивіться лекції TEDex. В ютубі їх багато із субтитрами: як англійськими, так і українськими/російськими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вчити англійську так, щоб вивчити: поради*
25 жовтень, 2018, 09:39