Родинним фермам Полісся даруватимуть по 1,5 тонни жому

Родинним фермам Полісся даруватимуть по 1,5 тонни жому
Обласна влада активно підтримуватиме особисті селянські господарства та родинні ферми Волинського Полісся – більшості тваринникам безплатно даватимуть жом і доїльні апарати.

Про це наголосив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, говорячи про позитивні зрушення у сільському господарстві, на селекторній нараді.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, якщо торік одноосібників в області було 860, то на сьогодні їх є 2 479 родин. В них утримується 8 380 корів. Після проведеної інвентаризації на Волині виявлено майже втричі більше худоби: у Камінь-Каширському районі поголів’я збільшилося в 6 разів, Ратнівському – в 5, Любешівському і Ковельському – в 4, у Горохівському районі – 3,5 разу більше.

«Такі родини будемо далі підтримувати фінансово, безоплатно надавати доїльні апарати. Нагадаю, обласна дотація - 100 гривень на 1 корову. В обласному бюджеті передбачено 1 мільйон гривень. Цьогоріч допоможемо їм також безкоштовним жомом. Актуальним буде пільгове придбання племінних корів і нетелів через фонд «Власний дім» та відшкодування вартості штучного осіменіння», - повідомив заступник голови ОДА.

Віталій Карпюк також додав:передовим родинним фермам Камінь-Каширського, Маневицького та Любешівського районів «буде виділятися комбікорм до 1,5 тонни на сімейне господарство».

До слова, в 2011 році господарський комплекс області отримав 700 мільйонів гривень прибутку. 191 господарство отримало доїльні апарати, куплені за кошти обласного бюджету. Кращі ж сільські та селищні ради за розвиток сільських територій було нагороджено тракторами з причіпним інвентарем та котли на твердому паливі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Родинним фермам Полісся даруватимуть по 1,5 тонни жому
31 січень, 2012, 14:45