Нержавіюча труба: сфери застосування та різновиди*

Нержавіюча труба: сфери застосування та різновиди*
Нержавійка є унікальним матеріалом, сфери застосування якого різноманітні і численні. Нержавіючий прокат є матеріалом, використовуваним в якості сировини, призначеної для виробництва обладнання для харчової промисловості. Найважливішим фактором такого використання є гігієнічність матеріалу.

Сфери застосування труб

Нержавіюча труба також широко застосовується в процесі прокладки трубопроводів для опалення, світлих нафтопродуктів, подачі питної води, подачі природного газу, тощо.

Нержавіючі труби незамінні при проведенні будівельних робіт, в автомобіле- і авіабудуванні, для прокладки газопроводів, нафтопроводів, шляхів холодного і гарячого водопостачання. Для будівництва бойлерних та котелень, нержавіюча труба також потрібна. і навіть у виробництві меблів і сантехніки.

Різновиди труб

За своїм перетином труби з нержавіючої сталі діляться на круглі і профільні. Профільні труби за своєю формою імітують форму металевого профілю. Вони можуть бути прямокутними, овальними і квадратними.
Найчастіше в будівництві використовуються прямокутні профільні труби
Круглі труби, в свою чергу, поділяються на електрозварні і безшовні. Нержавіюча сталева труба прямокутного профілю від квадратної труби відрізняється тільки ставленням сторін. А в порівнянні з класичною круглою, прямокутна труба має меншу вагу тому застосовується в з'єднувальних і каркасних частинах різний будівель. Також, в залежності від галузі застосування, поверхня труб може бути як матова. так і полірована до дзеркального блиску.

Виділяють чотири великі групи нержавіючих труб:

• труби загального призначення;
• гігієнічні труби;
• конструкційні нержавіючі труби;
• труби для експлуатації в котельнях і для теплообмінників.

Труби загального призначення – це труби, використовувані в будівництві і для прокладки каналізаційних трубопроводів, водопроводів, адже тільки нержавіюча сталь здатне протистояти іржі та корозії, яка неминуче виникає при зіткненні з рідкими середовищами.

Гігієнічні труби незамінні в харчовій промисловості. Велика увага при виробництві приділяється поверхні гігієнічної труби, яка повинна бути ідеально гладкою.

Конструкційні труби застосовують в будівельних роботах, при зведенні мостів, в меблевому виробництві.

Котельні труби. Вони настільки міцні, що здатні витримати високу температуру і сильні перепади тиску, неминуче виникають в котельних, бойлерних, в хімічному виробництві. Виробництву таких труб приділяється велика увага, так як їх виготовлення вважається технологічно складним.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нержавіюча труба: сфери застосування та різновиди*
28 вересень, 2018, 22:06