Відкриття пляжного сезону у Луцьку ‒ під загрозою

Відкриття пляжного сезону у Луцьку ‒ під загрозою
Через те, що Стир вийшов з берегів, у нього потрапило сміття і нечистоти. Наразі проводять аналіз води.

Нараду з представниками відповідних служб щодо готовності місць масового відпочинку громадян на річці Стир у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки провела заступник міського голови Лариса Соколовська, ‒ повідомляють у луцькій мерії.

Учасники заходу оглянули стан центрального пляжу, прибережну зону річки Стир та визначили, які роботи необхідно ще виконатиЗаступник міського голови Лариса Соколовська провела.

Соколовська зауважила, що наближається літо і незабаром лучани більше часу проводитимуть поблизу водойм. За її словами, до цього часу центральний пляж у парку має бути приведений у належний стан, аби мешканці міста мали можливість тут комфортно і безпечно проводити час. Для цього необхідно до 1 червня завершити усі підготовчі роботи.

Розпочати ремонтні роботи раніше не було можливості, адже через аномальну зиму та велику кількість опадів центральний пляж був тривалий час підтоплений. Вода тільки нещодавно зійшла, однак, ґрунт ще не до кінця просох. Частина підготовчих робіт уже проведена. Зокрема, уже забезпечено подачу питної води на пляж. Стаціонарні колонки відремонтовані і готові до роботи.

Також набрана команда рятувальників, які незабаром пройдуть відповідне навчання. До кінця травня буде обладнано стаціонарний пост, у якому рятувальники вестимуть чергування. Він буде забезпечений необхідним обладнанням та медикаментами.

До кінця травня буде розміщено стенди із матеріалами щодо попередження нещасних випадків на воді та надання першої медичної допомоги. Незабаром буде завезено новий пісок, аби маленькі діти мали де бавитися.

Крім того, за тиждень приберуть територію центрального пляжу, викосять траву, вирубають самосівні дерева та кущі, відремонтують сходи та перила спусків до води, відремонтують та підфарбують малі архітектурні форми, які тут знаходяться. Також обстежать дно Стиру вздовж центрального пляжу, аби люди могли там безпечно купатися.

Варто зауважити, що поки вода у річці до кінця не очистилися і є брудною – це зумовлено тим, що навесні Стир вийшов з берегів і у нього попало сміття та різні нечистоти. Під час наради повідомили, що вже взяті необхідні проби води, результати яких буде відомо через декілька днів. Та й через аномальну зиму та тривале підтоплення території природні біологічні процеси у землі ще не завершилися. Нині ґрунт на території пляжу ще перезволожений.

Зважаючи на всі ці причини, поки невідомо, чи розпочне центральний пляж у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки роботу 1 червня.

Остаточне рішення щодо цього приймуть під час чергової наради, яку планують провести в кінці наступного тижня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я б взагалі той пляж не відкривав б. Йдеш на почтаку травня по парку, вдоль річки і така вонь. так що той пляж в нас антисанітарний.
Відповісти
канешно, а шо ж ти хотів коли гамно плаває
Відповісти
Останні новини
Відкриття пляжного сезону у Луцьку ‒ під загрозою
23 травень, 2013, 11:02