5 способів почати працювати, коли немає бажання*

5 способів почати працювати, коли немає бажання*
Уявіть як гарно знайти роботу у Рівному на jobs.ua, справлятися зі своїми обов’язками і отримувати задоволення від процесу. Все добре, але іноді все ж виникає прокрастинація. Адже навіть улюблена робота може викликати оскому. Як же бути, якщо дедлайни тиснуть, і завдання виконувати потрібно, а бажання відсутнє? Спробуймо знайти кілька способів, як мотивувати себе і запобігти відкладанню важливої роботи на майбутнє.

Плани в маси

Якщо розповісти декільком людям про свої завдання, їх мимоволі доведеться почати робити. Самому собі можна багато пообіцяти, але як тільки плани озвучені, з’явиться якийсь контроль збоку. Виникає почуття обов’язку і відповідальність за свої слова. А ось котики, на яких хотілося подивитися в соціальних мережах, відходять тоді на другий, а може, й третій план.

Зробіть прибирання

Відволіктися на кілька хвилин і навести лад на робочому місці набагато краще, ніж сидіти і страждати від небажання доробляти розпочату справу. У процесі виконання нехитрих маніпуляцій з серветками, що витирають пил, простіше сконцентруватися. Наш мозок дає сигнал наводити порядок і автоматично структурує думки у голові. Та й сам процес наведення чистоти можна порівняти з медитацією, яка позбавляє зайвих переживань.

Опануйте правило 5 хвилин

Всього 300 секунд виділіть на виконання завдання, яке регулярно відкладаєте у довгу скриню. Сконцентруйте увагу тільки на ньому і не відволікайтеся на всі боки: на колег, пошту або соціальні мережі. Можна навіть таймер завести рівно на п’ять хвилин. Присвячуючи відведений час виконанню ненависного, але обов’язкового завдання, можна підвищити продуктивність. Через кілька підходів виникає велика ймовірність того, що перестануть відволікати зовнішні подразники і з’явиться бажання довести справу до кінця.

Розділяйте велике на мале

Якщо одне велике завдання здається важко здійсненним, спробуйте розбити його на кілька етапів. Це стосується не тільки приємних, але й складних справ, нудної рутини. Людині набагато простіше справитися з кількома легкими діями, бо кожну з них подолати набагато швидше ніж одну тривалу. Свої завдання можна навіть прописати і інтенсивно викреслювати кожен пункт після його виконання. Кожна реалізована дія буде демонструвати прогрес, завдяки чому стане простіше наблизитися до фіналу. Якщо ж навіть з невеликими підпунктами важко впоратися, знову використовуйте це правило або попереднє.

Пам’ятайте про винагороду

Закінчивши кожну велику задачу, обов’язково похваліть себе. Це можна зробити за допомогою приємних слів, сказаних подумки, або ж маленької «приємності», наприклад, тістечка або кави з тортиком. А може вас тягне почитати? У кожного свої уподобання. Головне, пам’ятати, що після виконання важкої роботи можна сміливо відпочити і переключитися на приємне заняття.

Вдалої реалізації кожної справи!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: робота
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
5 способів почати працювати, коли немає бажання*
05 листопад, 2017, 08:17