Одна з найстаріших церков світу визнала ПЦУ

Одна з найстаріших церков світу визнала ПЦУ
Слідом за Елладської церквою автокефалію помісної Церкви України офіційно визнала і Олександрійська православна церква, в канонічній юрисдикції якої знаходиться весь африканський континент.

Про це 8 листопада повідомили в прес-службі Православної церкви України, передає "Сегодня".

"Дорогі брати і сестри! З радістю повідомляємо вам гарну новину: блаженніший Папа і патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II в п'ятницю, 8 листопада, під час божественної літургії в храмі Архангелів в столиці Єгипту вперше під час великого входу згадав ім'я блаженнійшого митрополита Київського і всій Україні Єпіфанія як предстоятеля автокефальної Православної церкви України " , - заявили в ПЦУ.

Таким чином, Олександрійська православна церква приєдналася до визнання автокефалії Православної церкви України.

У ПЦУ нагадали, що африканська православна церква є однією з найдавніших помісних церков і знаходиться на другому місці в диптиху після Вселенського патріархату.

"Ми дякуємо наших православних братів за підтримку в непростий час становлення і взаємно молимося про них і весь Олександрійський патріархат" , - додали в ПЦУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Був би Петро V далі, то мали б і Різдво 25 грудня і шрифт латиницю.... І постійну свічку на телеекранах.
Відповісти
Має бути 10. Хоча на критському соборі 2016 року було 10:"После совместной подготовительной работы и единогласного решения о проведении Собора, в последние недели перед его открытием от участия отказались четыре из 14 общепризнанных автокефальных Церквей: Антиохийская, Грузинская, Болгарская, Русская." И десять рогов, которые ты видел, суть десять царей, которые еще не получили царства, но примут власть со зверем, как цари, на один час.[12] Дан. 7:20. Откр. 13:1.

13 Они имеют одни мысли и передадут силу и власть свою зверю.

14 Они будут вести брань с Агнцем, и Агнец победит их; ибо Он есть Господь господствующих и Царь царей, и те, которые с Ним, суть званые и избранные и верные.
3 пророцтва апокаліпсиса також збулися: червоне теля, змія на стіні плачу і риба у мертвому морі, яка мала з'явитись під кінець...
Час швидко втікає
Відповісти