Партія «Голос» пропонує Україні вийти з Мінських угод

Партія «Голос» пропонує Україні вийти з Мінських угод
Україні потрібно вийти з Мінських угод і "заморозити ситуацію до посилення власних позицій", уважають у партії "Голос".

У політсилі впевнені, що зараз повернути тимчасово окуповані території на умовах України неможливо, - про це повідомляє ГОРДОН.

Партія "Голос" уважає, що Україні потрібно вийти з Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це йдеться в заяві політсили, опублікованій у Facebook 8 листопада.

"Крим і частина Донецької та Луганської областей – окупована територія України, і не можна розглядати їх окремо одне від одного. На сьогодні не існує реалістичного та швидкого шляху повернути ці території на умовах України – ані військового, ані дипломатичного. У нинішньому економічному стані повернення тільки частини Донбасу на умовах Росії, легітимізованих Мінськими домовленостями, несе ризик утрати незалежності та суверенітету країни. Ми вважаємо, що єдиний ефективний шлях для України сьогодні – це вийти з Мінських угод і заморозити ситуацію до посилення власних позицій", – ідеться в заяві.

У партії заявили, що Україна сьогодні "бореться на два фронти" – із РФ на зовнішньому та з корупцією, слабкою економікою й неефективністю державних інститутів на внутрішньому.

"Поки що повернути Крим та Донбас на умовах, прийнятних для України, неможливо. Тому потрібно будувати країну, розвивати економіку і повертати свої землі, коли в нас буде достатньо сил, а міжнародна ситуація буде цьому сприяти", – наголосили в політсилі.

У "Голосі" вважають, що РФ не готова до конструктивної розмови і має намір продовжувати політику, розпочату у 2014 році, – "створити контрольовану автономію у складі України, яка знищить нас ізсередини".

"Так очікувана президентом <Володимиром> Зеленським поїздка на зустріч у нормандському форматі може принести лише дві речі: групову фотографію і примушення України до миру на умовах Москви. Із виборами без контролю над кордоном, бо так записано в Мінських угодах. Саме тому час визнати реальність і вийти з Мінських угод. При цьому не відходити ні на крок назад: ані на військовому, ані на дипломатичному фронтах", – заявили в партії.

Політсила підкреслює, що Україні потрібно посилити військову сферу, дипломатичні позиції, а також "створити програми дієвої, реальної підтримки тих, хто готовий переїхати і хто переїхав уже" з тимчасово окупованих територій та "накачати економічні м'язи".

"Україна має вийти з Мінських угод і зосередитися на державних інтересах: зупинитися, навести лад, зібрати сили і спланувати мир на своїх умовах. І реалізувати цей план із сильної позиції – тоді, коли для цього з'являться реальні можливості", – заявили в партії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Згадали про картавого? Круто! І що далі, хтось буде слухати цього маленького пінчука?
Відповісти
Останні новини
Партія «Голос» пропонує Україні вийти з Мінських угод
09 листопад, 2019, 06:21