В Україні хочуть скасувати обов'язковий призов до армії

В Україні хочуть скасувати обов'язковий призов до армії
Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що його персональною ціллю на посаді є скасування обов'язкового призову до війська. За його словами, саме у цьому напрямку нині і рухається Україна.

Втім досягнення цієї мети не буде швидким і це не вдасться зробити протягом лише одного року, наголосив Андрій Загороднюк, - пише ТСН.

Це позиція держави взагалі, що ми рухаємось до професійної армії за стандартами НАТО, підготовленої, оснащеної. І головне – аби кожен військовослужбовець знав своє місце, у нього має бути чітка військова кар'єра і захищені права. Так, щоб при відборі ми могли конкурувати за кращих людей,
– пояснив міністр оборони.

Резюмуючи, він також зазначив, що хороша сучасна техніка для українських військових також є частиною військових спроможностей України.

Довідково:З 1991 року і протягом тривалого часу в Україні існувала система військового призову, яка діяла ще у Радянському Союзі. Вже починаючи з 2000-их політики все частіше говорили про бажання відійти від призову та перейти на контрактну службу у війську.

Як не дивно, найближчим з президентів до цього був Віктор Янукович – у 2013 він навіть підписав указ про припинення військового призову. Втім на початку війни з Росією у 2014 це лише зіграло на руку агресору, тим самим змусивши його наступника Петра Порошенка повернути обов'язковий призов.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Порошенко правильно зробив, що повернув армію. А цей зараз знову розвалить все.
Відповісти
Глядя с крыльца на двор и пруд, он мечтал о том, как было бы хорошо, если бы вдруг от дома провести подземный ход или
через пруд выстроить каменный мост, на котором были бы по обеим сторогам лавки, чтобы на них сидели купцы и продавали разные мелкие товары для крестьян.
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть скасувати обов'язковий призов до армії
11 листопад, 2019, 07:34