Конфлікт на «Варшавці»: підприємці вимагають договорів на 20 років

Конфлікт на «Варшавці»: підприємці вимагають договорів на 20 років
Волинська облспоживспілка у суді вимагає визнати незаконним створення тимчасової контрольної депутатської комісії з питань урегулювання конфліктної ситуації на Завокзальному ринку.

Про це 23 травня під час зустрічі підприємців з керівництвом спілки повідомила голова облспоживспілки Марта Кандиба.

Тому на момент, допоки діятиме ухвала про забезпечення позову, ймовірно, проект рішення, який напрацювала комісія, сесія Луцької міської ради розглянути не зможе.

Нагадаємо, що проект рішення тимчасової контрольної комісії, який виноситься на найближчу сесію, пропонує розірвати договір про оренду землі між облспоживспілкою і Луцькою міською радою, оскільки, на думку авторів проекту, він економічно та соціально не вигідний.

Рішення про надання землі в оренду на 22 роки спілці рада ухвалила у 2011 році. Згідно з одним з пунктів рішення, спілка мала б укласти договори на такий же термін з підприємцями Завокзального ринку. Втім, цього не зробила.

Як переконував під час зустрічі депутат міськради Андрій Козюра, спілка не виконала угоду ні з підприємцями, ні з Луцькою міською радою щодо підписання угод про довготривалу оренду, хоча зобов’язалася це зробити.

Підписати договори вимагають і підприємці, які не впевнені у своєму майбутньому на ринку.

«Таке враження, що за 5 років повториться доля ЦУМу, інших міст, коли все згорало, а людей викидали», - припускали під час зустрічі підприємці.

Мовляв, у 2011 році вони підтримали надання землі в оренду спілці, оскільки сподівалися на довготривалий термін оренди.

Нині ж частина з них після реконструкції ринку, згідно з пожежними нормами, можуть залишитися зі значно меншими у розмірах торговими місцями.

«Ми укладемо з вами договір сьогодні на 22 роки, через два роки будуть введені касові апарати. Ви підприємці, ви розійдетеся. Свої металоконструкції не позабираєте. Місця відповідно ці я використати любим чином для господарської діяльності не зможу. Але нам треба буде платити податок за землю. Це нас приведе до банкрутства», - пояснював заступник голови облспоживспілки Володимир Горгут.

Він додав, що була пропозиція двох варіантів договорів, згідно з якими підприємцям, які хочуть довготривалий термін, такі угоди надати.

«А другий буде на три чи на п’ять років», - додав Горгут.

Окрім цього, підприємці вимагали оприлюднити розроблену план-схему ринку, згідно з якою на «варшавці» готують зміни. А також виробити механізм, відповідно до якого безповоротна фінансова допомога, яку надають підприємці у розвиток ринку, зараховувалася би у вигляді орендної плати.

Іншу думку щодо наслідків розірвання договору між спілкою та Луцькою міською радою висловив депутат Євгеній Ткачук. Він зазначив, що, ймовірно, землю просто виставлять на аукціон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ті депутатішки хочуть від ринків???
Займіться дорогами, тротуарами, смітниками, туалетами, освітленням, міліцією, патрулюванням, облагородженням міста, прибиранням, парком, безкультурністю, відсутністю заходів для міщан, відсутністю інфраструктури, аномальним "архітектуруванням" міста, вихованістю, адочками, школами, прокуратурою, Вам нема чим зайнятися???? У Вас все стало тільки гірше, ніж було!!! Що Ви лізите? Побудували Буратіно-радійте,2 Вам ніхто не дасть зробити, повірте!Досить нісенітниць та снарядів уявних в Стирю!
Відповісти
ти шо.там звичайне шахрайство.рекет .чого прокуратура та органи не цікавляться?там 4 тисячі людей доїть та осс.що ще треба щоб сталось?підпали адмін будівлі,сутичкі як в одесі?буде нормальний довготерміновий договір аренди буде спокій.ні то там його ніколи не буде.осс має з ринку доходу більше чим власники з юванта.це можна пощитати по арендній платі.пропихали такій договір,що та арендна плата ще до безкінечності рости може,плюс-благодійні внески.на реконструкції по двойному тарифу.а зверху на міській землі горгут поганяє отари підприємців.отака реальність.а так зі сторни ринок як ринок..договір аренди треба нормальний довготерміновий нам,а все осс та такими писаками як вище в маразм заганяється.буде договір такмий пофіг буде горгут-добрий,поганий.хто після горгута-а так кріпацтво-хазяїн встав зранку рішив машину купити ще одну-погнав контролерів за благодійними внесками..невже вам бидлом бути не надоїло?в суть дивіться того всього..
Відповісти
і ти щось, ЗАЗДРІСНО...
Відповісти
Договір однозначно розірвати,земельну ділянку віддати підприємцям,хай малюють проект,перебудовують ринок.Горгута за грати.
Відповісти
Горгут- шахрай. Міняйте керівництво.
Відповісти
але держаться зубами за дармові гроші.
Відповісти
над Горгутом має бути справедливим, шахрая - за грати !
Відповісти
Та хоч би хто "захопив" нас у того рейдера Горгута! Уявляєте, він на зборах жаліється про збитковість ринку!!!!!! А якщо заробляти почне?
Відповісти
половину дармоїдів вигнати і будете рентабельними.
Відповісти
так вони, як собаки, по ринку гоняться, аби хазяїну догодити. Вибір не широкий.
Відповісти
ставка 60 гнн.кв.м голого асфальта.вартість аренди офіса на вул.кравчука всередньму 40-50 гн.м.кв.вот така арифметика.все решту за наші гроші робиться та ще на 2 множиться.так що за рік реально дід може по 200 казати.хто не схоче -вкоротить павільйон.як він колись казав облспоживспілка найде вам напарника на двох металоконстукція буде.
Відповісти
який, нагнали охорони на кожен поверх!!! Кому ви потрібні, нікчеми ? НЕВЖЕ сподіваєтесь, що хтось за вас вступить в конфлікт? Кликати під міськраду на мітинг за вас ???? Це після того , як ви поступили з Сівак, яка відстоювала ВАШІ та й наші, як ми тоді вважали інтереси? Подивимось чи може з ваших запроданців малописьменних хтось привести хоч один аргумент на вашу користь.
Відповісти
по морді наглій заробити. скоро гримуватись буде, щоб на базар зайти.
Відповісти
А Васька слушает, да кушает....Какая то неэффективная борьба с ветряными мельницами.Найдите его врагов - они станут вашими друзьями
Відповісти
Останні новини
Конфлікт на «Варшавці»: підприємці вимагають договорів на 20 років
24 травень, 2013, 11:39