Який матеріал є найкращим для гаражних воріт?*

Який матеріал є найкращим для гаражних воріт?*
Гаражні ворота виготовляють з різних матеріалів. Це може бути сталь, як у випадку з цими виробами – https://worota.com.ua/. Також використовується алюміній, дерево, полімерні матеріали (такі як склотекстоліт). Однак який варіант є найкращим? Для цього важливо зрозуміти особливості, переваги та недоліки кожного типу воріт.

Сталь

Сталь є найпопулярнішим матеріалом для виготовлення воріт для гаражів, і недарма. Двері з цього матеріалу дуже міцні, довговічні, прості в обслуговуванні. Доступні вони практично в будь-якому стилі. За бажанням сталь можна пофарбувати, щоб зробити її схожою на деревину чи інший матеріал. При цьому ціни є досить помірними.
Варто врахувати, що сталь забезпечує погану тепло- та звукоізоляцію. Для високого рівня захисту лист металу повинен бути досить товстим, через що ворота є масивними та потребують фіксації на відповідних конструкціях.

Алюміній

Конструкції з алюмінію дешевші в порівнянні зі сталевими, а також значно легші. На цьому їхні переваги закінчуються. Алюміній є м’яким металом, тому він не забезпечує високого рівня захисту від механічних пошкоджень. Його значно легше розрізати чи пробити, ніж сталевий лист.

Дерево

Перші гаражні ворота виготовлялися саме з дерева, однак сьогодні воно поступається металу в популярності. Дерево краще захищає приміщення від холоду та зовнішнього шуму, однак поступається сталі у міцності.

Ще одним недоліком цього матеріалу є примхливість. Воно вимагає ретельного обслуговування, захисту від вологи. Для посилення воріт дерево поєднують з іншими матеріалами. Наприклад, дошки з одного боку можуть бути обшиті сталевими листами.

Альтернативою є композитні конструкції, виготовлені з перероблених деревних волокон. За міцністю вони можуть наближатися до сталі, однак є відчутно дорожчими. Композити вигідно відрізняються від натуральної деревини довговічністю, стійкістю до механічних пошкоджень та відсутністю гниття.

Склопластик

Гаражні ворота зі склотекстоліту користуються значно меншим попитом, ніж конструкції з металу чи дерева. Полімерні композити з алюмінієвою рамою відрізняються невеликою вагою. В порівнянні з тонкою сталлю склопластик краще протистоїть вм’ятинам, однак поступається в міцності товстим металевим листам. Скловолокно є поганим звуко- і термоізолятором, але відрізняється стійкістю до корозії. Цей матеріал можна використовувати в регіонах поблизу моря, де на ворота впливає вода з високим вмістом солі.

У більшості випадків для гаражних воріт використовується сталь, що пояснюється її експлуатаційними властивостями та доступністю в порівнянні з деякими іншими матеріалами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Який матеріал є найкращим для гаражних воріт?*
13 листопад, 2018, 19:27