Як вибрати надійний твердопаливний котел?*

Як вибрати надійний твердопаливний котел?*
У зв’язку зі збільшенням цін на газ твердопаливні котли користуються все більшою популярністю в нашій країні. Їх встановлюють для обігріву приватних будинків, котеджів та навіть промислових об’єктів. Вони екологічно безпечні та прості в експлуатації. У якості палива для таких котлів використовується деревина, вугілля, пресований брикет, пелети, відходи деревообробки та навіть торф. Завдяки цьому вдається зекономити чимало коштів та забезпечити обігрів великих будівель. До того ж, на сайті https://pelletshome.com.ua/neys/ представлений величезний асортимент твердопаливних котлів, серед яких можна придбати ідеальний варіант для будь-якого приміщення.

На що звернути увагу, обираючи твердопаливний котел?

• Потужність. Для того, аби вирахувати цей показник, потрібно знати площу приміщення. Так, на кожних 10 м2 площі знадобиться 1кВт потужності + запасних 15-20%. Додатково необхідно звернути увагу на утеплення будинку, наявність додаткових джерел обігріву.

• ККД. Коефіцієнт корисної дії являється показником того, наскільки ефективно працює котел. Тобто, якщо ККД складає 82%, то саме ця частина теплової енергії використовується для обігріву приміщення, інша – втрачається. Оптимальний показник ККД твердопаливного котла – від 80%.

• Разове завантаження палива. Тут вираховується вага палива в кг, яка необхідна для обігріву приміщення протягом певного часу. Якщо ви не хочете щогодини підкидати паливо в котел, варто надати перевагу моделям з великим об’ємом топки і, відповідно, з більшим показником разового завантаження палива.

• Підключення до електромережі. Сьогодні існують котли, які можуть працювати автономно та за допомогою підключення до електромережі. Другий варіант дозволяє спростити контроль за роботою котла та зекономити на витратах палива. Однак, для таких моделей важливо забезпечити безперервне підключення до електромережі.

• Наявність офіційних гарантій. Купуючи котел, ми розраховуємо на те, що він буде служити протягом тривалого часу. Саме тому важливо обирати обладнання з наявністю офіційної гарантії. Оптимальний гарантійний термін – від 2 до 5 років.

Де придбати надійний котел?

Насправді, сьогодні існує чимало компаній, які займаються реалізацією такого обладнання. Однак, якщо ви хочете бути впевнені, що підібрали потрібну модель, правильно встановили та підключили таке обладнання, варто звернутися до фахівців, які надають повний спектр послуг, починаючи від розрахунку потужності котла відповідно до вашої площі і завершуючи його запуском. Прикладом такої компанії в нашій країні являється «PelletsHome».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: котел
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати надійний твердопаливний котел?*
20 листопад, 2018, 23:49