Крем для суглобів: які бувають та як діють*

Крем для суглобів: які бувають та як діють*
У молодості мало хто замислюється про суглоби, але вже до 30 років можуть з'явитися перші проблеми, а якщо людина активно займається спортом або ж по роботі часто має переносити тяжкості, то і того раніше. Причина в хрящовій тканині, яка стоншується і руйнується, в результаті чого кістки починають буквально тертися один об одного. Це викликає дикий біль, і кожен рух стає нестерпним. Тому про якісному засобі для суглобів слід подумати змолоду.

Які бувають засоби для суглобів

Різні засоби для лікування суглобів по праву можуть вважатися одними з лідерів аптечних роздрібних продажів. У кожній аптеці можна знайти різноманітні крем для суглобів та інші препарати здебільшого для місцевого застосування. А в деяких, найбільш великих аптеках можна придбати і засоби в ампулах для внутрішньо суглобового введення.

Щоб не виникла плутанина, потрібно пояснити, чим мазь відрізняється від крему і від гелю, і коли потрібно їх використовувати. Мазь є найжирнішої формою для місцевого застосування. Тому діюча речовина проникає найглибше саме в разі застосування мазі. Вони дуже довго вбираються, оскільки містять часто вазелін, і тому можуть бруднити одяг. Мазь – це «важка артилерія» для лікування суглобів, і глибоко розташованих уражених хрящів, тому наносити мазі бажано на ніч, щоб вранці вона встигла вбратися.

В силу популярності проблеми широкий і спектр пропонованих рішень. Сьогодні можна купити ще й таблетки, БАДи і навіть краплі. Вибір форми препарату впливає тільки на зручність використання, за дією вони практично ідентичні.

Що саме вибрати – вирішує тільки сам покупець, попередньо відвідавши лікаря.

Як діють засоби для суглобів

В основі кожного засобу для відновлення суглобів лежать дві речовини – глюкозаміну сульфат і хондроїтину сульфат. Це «блоки», з яких організм створює хрящову тканину. Ці елементи самостійно виробляються і виходять з їжею, але в певний момент їх починає не вистачати. Саме тоді починаються травми і просто болі. Завдання людини – заповнити недолік живильних речовин, щоб тіло саме могло впоратися з хворобою.

Додаткові інгредієнти посилюють ефект від основних речовин. Такими можуть бути різноманітні олії, фіто-домішки, тощо. У кожного виробника є своя рецептура.

Щоб отримати ефект від обраного препарату, необхідно правильно його використовувати – згідно інструкції або рекомендації лікаря.
Препарати для суглобів можуть призначатися в профілактичних цілях, а також для пришвидшення одужання після отриманих травм на кістках та зокрема суглобах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суглоби
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Крем для суглобів: які бувають та як діють*
21 листопад, 2018, 10:52