SEO та контекстна реклама: цінність та відмінності*

SEO та контекстна реклама: цінність та відмінності*
Коли говорять «просування сайту», в дев'яти випадках з десяти мають на увазі перші позиції сторінок сайту в результатах пошуку по цільових запитах. Тобто уявляють результати застосування одного з інструментів просування – пошукової оптимізації, або SEO (абревіатура від англійського терміну «search engine optimization»). Передбачається, що високі позиції сторінок інтернет-ресурсу по потрібних запитах збільшать відвідуваність і кількість звернень.

Але «просування сайту» – більш широкий термін. Для залучення трафіку на сторінки інтернет-ресурсу є й інші інструменти крім пошукової оптимізації. Застосування кожного з них називається просуванням сайту.

Всі інструменти просування діляться на дві групи: пошукові та непошукові. До пошукових відносяться SEO і контекстна реклама. Інші інструменти – таргетована (прицільна) реклама, контент-маркетинг, SMM, ві део реклама, складають групу непошукових інструментів інтернет-маркетингу.

У чому цінність пошукових інструментів просування

Чому вони так популярні, що сам термін «просування сайтів» асоціюється із застосуванням саме цих інструментів?
Справа в тому, що і пошукова оптимізація та контекстна реклама охоплюють інформаційний попит, який висловлює нагальні потреби та інтереси користувачів. Користувачі шукають необхідну інформацію в пошукових машинах, а машини розподіляють цей попит по сторінках ресурсів. Ясна річ, розподіляють нерівномірно. Але ті, хто охопив цей попит, отримують цільових відвідувачів, які конвертуються в дзвінки, заявки, і в кінці кінців в продаж.

Тоді як не пошукові інструменти «прицілюються» в минулі інтереси і трафік за цими інструментами гірше конвертується в дії. Але ці інструменти незамінні у випадках, коли мета просування – підвищення впізнаваності бренду компанії або продукту, на етапах життєвого циклу клієнта попередніх усвідомленого вибору.

Більшість бізнесів в першу чергу хочуть вирішити проблему продажів, отримати більше звернень через веб-представництво компанії. Тому в першу чергу звертаються до пошукових інструментів просування. Тому термін «просування сайту» став синонімом пошукової оптимізації. Рідше на увазі мають контекстну рекламу.

У чому відмінність між SEO та контекстною рекламою

Інструменти схожі. Обидва охоплюють поточний інформаційний попит. В результаті робіт по SEO сторінки проекту потрапляють в топ видачі, посилання на них бачать користувачі та переходять по ним. Оголошення контекстної реклами показуються на сторінці результатів пошуку (але не тільки: ще і в РСЯ і МКБ) їх теж бачать і також можливо переходять на сайт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
SEO та контекстна реклама: цінність та відмінності*
21 листопад, 2018, 09:01