Велодень у Луцьку зібрав більше тисячі людей. ФОТО

Велодень у Луцьку зібрав більше тисячі людей. ФОТО
Більше тисячі велосипедистів взяли участь у велопробігу в рамках сьомого «Велодня», що відбувся 26 травня на Театральній площі Луцька.

Велосипедисти-початківці, професіонали-спортсмени, чиновники, менеджери, бізнесмени, діти, студенти та навіть домашні тварини долучилися до «Велодня», який вже традиційно щороку відбувається у Луцьку.

Родзинкою цьогорічного дня стала історична тематика дійства. Тому велосипедистів запрошували одягнути костюми та постріляти з лука.

І хоча лише одиниці прислухалися до заклику, втім серед учасників пробігу можна було побачити рицарів у шоломах, прекрасних середньовічних дам та навіть воїна ОУН-УПА. Роль повстанця виконав депутат Луцькради Павло Данильчук.

О 10:30 колона велосипедистів на чолі з дітьми вирушила рухом маршруту №15. Їх шлях проліг через вулицю Винниченка, проспекти Перемоги, Соборності, вулицю Молоді, проспекти Відродження, вулицю Рівненську та проспект Волі. Фінішували учасники на Театральному майдані.

Загалом за оцінками організаторів участь у параді взяло більше тисячі учасників. Це значно більше аніж у минулому році. Як відомо, перший велопробіг у Луцьку зібрав у 2007 році 40 учасників.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
але і супер!!)
Відповісти
А фоток стіки запостили, щоб мало не показалось? Аж рябить в очах..
Хочу собі байка, ніяк для себе не зроблю подарунок). ДО наступно року треба придбати, щоб приєднатись до усіх.
Відповісти
Дуже оперативно.
Відповісти
Фоткі гарні з висоти.
А де так можна сфоткать? =))
Відповісти
ВП, респект!!! Таня, Оля, Толик, Юрий Сергеевич и Саша, а где Ира??? )))))
Відповісти
блін, а я то думаю чому мєнтів сьогодні так багато...
Відповісти
Хто давав дозвіл організаторам велокросу на перекриття нашої вулиці та проїзд учасників через наші подвір'я? Де розум в того Моклиці? Їду собі з базару, на своїй Таврії)), в свій двір, а це чучело мені під колеса кидається, та й ще щось погрожує. Я що, повинен поставити свою машину на проспекті Перемоги, а продукти в руках дві години носити?
Відповісти
за дві години весь Луцьк можна обійти.До * березня по Клима Савура міг доіхати.А Юра Моклиця класний хлопець.Не ображай його у своіх коментах
Відповісти
По-перше, ваших вулиць ніхто не перекривав, просто попросили деякий час бути уважнішими, на будинках висіли оголошення про змагання, були проведені бесіди з мешканцями. По-друге, я достатньо врівноважений, щоб уникнути описаного конфлікту з його величністю власником таврії і достатньо вправно володію велосипедом щоб на когось "кидадись". Не знаю про кого йдеться, хоча підозрюю, що чучалом в цій ситуації був водій згаданого автомобіля. По-третє, я дуже дякую всім мешканцям, які з розумінням поставились до ситуації. Врешті, це ж відбувається не кожен місцяць, а поки-що раз в житті))). А коментар одного з небагатьох незадоволених жителів свідчить про те, що базар погано впливає на психіку людини.
Відповісти
Щось я не пам'ятаю, щоб хтось попередньо проводив бесіди з мешканцями. Ваші спортсмені на достатньо великій швидкості носились по дворах житлових будинків, де ходять діти та пенсіонери. Ви усвідомлюєте те, що вони могли нанести травми цім категоріям громадян? А якби сталось ДТП за участю велосипедиста та авто? Хто б ніс відповідальність? Хочу достукатись до вашого розуму, я не проти спортивних змагань, хоч кожен день, але це мають бути змагання не в житловому секторі і не в зоні рух пішоходів. Да, і про базар, можливо ви вирощуєте картоплю на підвіконні, а я купую її на базарі.
Відповісти
А що ви взагалі знаєте про те, чим живе місто, як воно розвивається, як змінюються люди? Я вас здивую, але такі перегони спеціально проводять близько або і через житлові райони, щоб ваші діти брали приклад зі спортсменів-велосипедистів, а не із гопоти, яка запльовує сємками місто. А що ці діти можуть знати про перегони за містом, якщо ви, їхні батьки, навіть не знаєте про те, що відбувається у вашому дворі? Якби не погода, ці діти були б глядачами №1 на наших змаганнях. Про достатньо велику швидкість не смішіть. Єдину ділянку у 100 метрів через двір проїжджали максимум(!) зі швидкістю 20 км/годину, а всі інші ділянки - це дороги загального використання, на яких згідно наших пдр всілякі таврольоти можуть літати 80 км/на годину. Вас налякав велосипедист, який ледь видавив на рівній дорозі 35-40???? Треба жити світом навколо, а не мішком картоплі і власним черевом. Такі перегони практикуються у всьому світі, вони є ознакою сучасного, прогресивного, привабливого міста. Всі деталі були продумані, на кожному повороті стояли обізнані люди, які інструктували як мешканців, так і спорстменів: немає збитих дітей, немає поцарапаних пенсіонерів, немає побитих автомобілістів. Є нові враження, нові емоції, новий етап... і один незадоволений таврольотник.
Відповісти
у танкістів власна, залізна логіка. Ваша риторика про черево та мішок картоплі - характеристика вашого світосприйняття та пихатості. Невдоволених було повно серед сусідів, але не всі мають доступ до мережі.
Відповісти
Ваш засіб пересування — ваша особиста річ. ставте його де хочете. ми ж не питаємо в вас, куди поставити свої кеди.
Відповісти
Мова йшла про перекриття вулиці та перешкоду в русі транспортних засобів.
Відповісти
Люди!!! Один раз в рік відбувається таке дійство. Можна і потерпіти!!!!
Відповісти
варто було б наступного року оголосити конкурс на краще оформлення вело-коня чи креативний вело-костюм!
Відповісти
Вело-це супер. А ВЕЛОДЕНЬ- ВЕЛИКИЙ СУПЕР! Організатори-молодці. Враження найкращі. ТВОРІТЬ! На наступний рік мусить бути ще більше людей і придумуйте оригінальні змагання та шоу виступи з велосипедами. Волиньпосту за фото особливе дякую.
Відповісти
Вело-це супер. А ВЕЛОДЕНЬ- ВЕЛИКИЙ СУПЕР! Організатори-молодці. Враження найкращі. ТВОРІТЬ! На наступний рік мусить бути ще більше людей і придумуйте оригінальні змагання та шоу виступи з велосипедами. Волиньпосту за фото особливе дякую.
Відповісти
Казміруку - респект! Старенький вже, а на вєліку рулить.
Відповісти
Депутату Данильчуку потрібно жити в селі. Викиди в атмосферу промислових підприємств, автомобільні відпрацьовані гази погано впливають на його мізки.
Відповісти
Дуже позитивні фото, захід - супер. Треба і собі купити велосипед. Але є прохання до редакції: не давайте однотипні фото кілька разів (як з Данильчуком вийшло)
Відповісти
Захід видався супер. Кожен рік все краще! За здоровий спосіб життя!!! За активний відпочинок!
Правильний приклад подаєте!
Відповісти
Захід був найчудовіший! Організація на висоті. Неперевершена атмосфера та настрій! Так тримати! Люди, приєднуйтесь до здорового способу життя, і буде Вам щастя :)
Відповісти
ООО!!! Враження - СУПЕР !!! Організаторам - окреме ДЯКУЮ!за нові враження, емоції, цікаве, небуденне "дозвілля")! Правда, сама не їхала(, відправила 5-річного сина з чоловіком. Дуже задоволена підходом організтарів до проведення такого дійства щодо "місця" дітей ( окремо визначені люди, які контролюють рух "малих" та дорослих). Дуже переживала за сина (їхав окремо від батька), але по фотках бачу - дійсно "солдат ребёнка не обидит!" - все чітко, рух усіх учасників "на контролі".
Відповісти
Аа-а-а-а, які класні яскраві фото і їх так багато!) Навіть себе з друзями знайшла))Молодці)
Відповісти
Я заядлый водитель и нелюбитель велосипедистов вами восторгаюсь! Обязуюсь к концу лета купить веловипед и привоединиться в ваши ряды. Так вы меня вдохновили! Спасибо . Только будем бороться за качество наших дорог!

Відповісти
Гарні фото,гарне свято.Всі молодці!!!Ще гарні фотки бачила тут: http://vk.com/id142570819
Відповісти
Останні новини
Велодень у Луцьку зібрав більше тисячі людей. ФОТО
26 травень, 2013, 13:29