Луцькі прокурори провели лекції для школярів. ВІДЕО

Луцькі прокурори провели лекції для школярів. ВІДЕО
Для профілактики злочинності у дитячому середовищі прокурори прокуратури Луцька навідалися у навчальні заклади з лекціями.

У Луцьку спостерігається стійка тенденція до зменшення злочинів, вчинених неповнолітніми. Близько 80 злочинів було скоєно в 2011 році, у 2012 ‒ майже 60, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Луцька.

Цього року вже закінчено розслідування восьми кримінальних проваджень, за якими матеріали спрямовані до суду. Найбільше торік зафіксовано випадків крадіжок, хуліганства та грабежів. У стані алкогольного сп’яніння минулого року 4 неповнолітні особи вчинили злочини, у 2011 році – 15.

Питання охорони дитинства постійно перебувають у полі зору органів прокуратури України. Задля цього визначено спеціалізованих прокурорів, які опікуються винятково питаннями додержання прав дітей, ‒ стверджують в прокуратурі.

Напередодні літніх канікул прокурори прокуратури Луцька побували в школах із лекціями. На черзі ‒ вищі професійно-технічні заклади та коледжі.

Прокурори розповідають дітям, як можна себе захистити і куди звернутися за допомогою. Нагадують, що за вчинені злочини неповнолітні несуть відповідальність, адміністративну або кримінальну. А кримінальна наступає навіть із 14 років – за умисне вбивство, диверсію, бандитизм, зґвалтування, крадіжку, грабіж, розбій, хуліганство, незаконне заволодіння транспортним засобом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.