Як швидко організувати власний сад*

Як швидко організувати власний сад*
Після того, коли будівництво будинку завершено, починається не менш клопіткий етап – облаштування прибудинкової території: озеленення ділянки, створення саду, облаштування місць для сімейного відпочинку. Щоб створити свій сад, можна піти двома шляхами: висадити саджанці, роками доглядати за ними та сподіватись на красивий результат роками, або висаджувати крупноміри і отримати готовий власний сад, обігнавши час на кілька років. При цьому у першому варіанті, ймовірно, доведеться ще й наймати грамотного садівника для професійного вирощування саду. Другий спосіб також потребує досвідченості у садівничій справі, а також більше фінансових вкладень. Мабуть, лише економічна складова може стати перепоною у втіленні практично будь-якого побажання у швидкому створенні унікального саду на власній прибудинковій ділянці з використанням крупномірів.

Створення власного саду з використанням саджанців-крупномірів

Створення саду з використанням крупномірних саджанців від 5 до 10 м висотою повинно розпочинатись розробкою ландшафтного проекту. Для цього потрібно звернутись до фахівців, котрі зможуть запропонувати уже готові варіанти успішних проектів, або створити для вас індивідуальний. Найкраще такі роботи розпочинати взимку, оскільки навесні, коли вже можна буде починати висаджувати рослини, все буде підготовлено для цього. Плануючи висадку і обираючи крупноміри для свого саду, слід зважити на холодостійкість рослин, їх ставлення до сонячного світла, тепла, вітряної погоди, ґрунту, руху ґрунтових вод та інших факторів. Якщо ваша ділянка знаходиться в середмісті, не ігноруйте також ставлення культур до забрудненої атмосфери, їх здатність виживати в цих умовах.

Покроковий план

• Підготовка ділянки (потрібно розчистити місце, де буде висаджуватись сад).
• Вивчення та дослідження ґрунту. Можливо для висадки саду його потрібно буде ущільнювати за допомогою додатково привезеного ґрунту.
• Підготовка ямок для висадки крупномірних саджанців. Це потрібно робити безпосередньо перед самим висаджуванням. В залежності від розміру саджанців ями формують на 50-60 см углиб. Ширина залежить від розмірів кореневища крупноміра, але має бути ширше кореневої системи саджанця на 70-90 см.
• При висадці потрібно слідкувати за тим, щоб коренева шийка саджанця знаходилась приблизно на 5-7 см вище лінії ґрунту. З часом, коли грунт просідатиме, опуститься донизу і коренева система дерева. Тоді шийка стане на своє місце, тобто в один рівень із землею.
• Висаджуючи крупноміри потрібно зробити пристовбурове коло рясного поливу, використавши для одного дерева приблизно 2-3 відра води. Рясне поливання також опустить рівень ґрунту трохи нижче.

Саджанці крупномірів замовляйте лише у відповідальних постачальників, котрі можуть гарантувати якість.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як швидко організувати власний сад*
03 листопад, 2018, 09:34