На Волині урок плавання буде лише в чотирьох містах?

На Волині урок плавання буде лише в чотирьох містах?
На Волині не вистачає басейнів, аби запровадити в кожній школі уроки плавання.

"Це (урок плавання, - ред.), насамперед, піклування про здоров’я і життя дітей разом із фізичним розвитком та здоровим харчуванням. Але мова йде не про підготовку плавців, а про навчання дітей елементарної поведінки на воді", - цитує начальника обласного управління освіти та науки Олександра Хомича газета Волинь-нова.

"За українською статистикою, понад 60 відсотків дітей не вміють плавати. На жаль, на Волині ситуація не ліпша навіть попри те, що живемо в озерному краї. Тому впровадження цієї новини є актуальним. І головне завдання — максимально використати всі можливості для навчання дітей. Бо розуміємо: до 1 вересня не зможемо збудувати в області 16 басейнів, щоб створити умови хоча б у районах", - зауважив посадовець.

Також він перерахував місця, де вчитимуться плавати частина волинських дітлахів.

"Поки що навчатимемо учнів 1-4 класів у містах, де є відповідні закриті басейни, а саме: у Луцьку — у КЗ СДЮШОР плавання, КЗ ДЮСШ №1, ЗОШ №20, гімназії №21 та НВК №26, у Володимирі-Волинському — у ЗОШ №5, міському басейні, загальноосвітній спеціальній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів "ЦОСПП", у Ковелі — у ЗОШ №10, ЗОШ №13, КЗ ДЮСШ імені Кондратовича, у Нововолинську — у ЗОШ №6", - розповів Хомич.

"А що буде з дітьми у сільській місцевості? Наголошую: потрібно скористатися нагодою і під час літнього оздоровлення школярів у дитячих таборах учити їх елементарним навикам поводження на воді", - додав чиновник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У 21 школі збирають із батьків кошти на ремонт басейну, загалом десь має вийти сума 230 000 грн. Хоча ні кошторису, ні тендеру на ремонт ніхто не організовував
Відповісти
Останні новини
На Волині урок плавання буде лише в чотирьох містах?
28 травень, 2013, 12:22