2 гривні – обґрунтована ціна у луцьких маршрутках, - Луцькрада

2 гривні – обґрунтована ціна у луцьких маршрутках, - Луцькрада
Луцька міська рада та управління Антимонопольного комітету у Волинській області не бачать підстав для підняття граничної вартості проїзду у маршрутках до 2 гривень 50 копійок.

Про це йшла мова 28 травня під час засідання круглого столу, присвяченого обговоренню проекту рішення про встановлення тарифів у громадському транспорті, які рухаються у режимі звичайного автобуса.

Як відомо, віднедавна, відповідно до урядової постанови, частину маршрутних таксі Луцька почали переводити у режим звичайного автобуса. Тобто, це означає, що транспорт зобов’язаний зупинятися на кожній із зупинок. Для нього і є потреба затвердити тариф.

Нагадаємо, що в кінці лютого була мова про граничний розмір 2,5 гривні. Втім, міська ж рада разом з управлінням АМКУ дійшли до висновку, що граничний тариф 2 гривні економічно обґрунтований.

Начальник відділу тарифної політики Світлана Сахненко каже, що перевезення у Луцьку у звичайному режимі руху здійснюють 3 фізичних та 6 юридичних осіб.

«У результаті опрацювання матеріалів, які були наданні перевізниками, розмір тарифу на перевезення пасажирів автобуса, що працюють у режимі звичайного руху у місті, встановлено від 1,5 до 2,44 гривні», - пояснила Сахненко.

Тому відділ запропонував встановити ціну за одну поїздку 2 гривні. Тариф вступить у силу після рішення виконкому, засідання якого заплановано на 5 червня.

«Наші економісти подивилися розрахунки саме Луцького тролейбусного управління. Оскільки це єдиний перевізник, який веде пасажиропотік, видає квитки, у нього працюють кондуктори, які облік цей ведуть. Цифри, які надало ЛПЕ говорить про кількість витрат, пасажиропотік і це основний елемент економічного розрахунку», - зауважив заступник начальника теруправління АМКУ в області Сергій Луговий.

Представник антимонопольного комітету запропонував розробити окреме рішення по маршрутах 15 та 15а, аби затвердити там максимальний тариф півтори гривні. Такий тариф, на думку Лугового, зможе підтримувати максимальну конкурентоспроможність маршруту.

«Ми утримуємося у цих рамках сьогодні, але це вже мінімум. Ми на грані, на нульовій рентабельності», - заперечив головний інженер ЛПЕ Василь Хомяк.

Натомість директор АТП №1 Олександр Шаміс каже, що у підрахованому тарифі не враховані інвестиційні витрати, витрати на сплату ПДВ. Він каже, що перевізники не можуть заощаджувати кошти для оновлення автопарку.

«Перевізники зараз фактично зводять кінці з кінцями і по такому тарифу вже давно працювати не можуть. З кожним часом сходинка між існуючим тарифом і тим, яким вона має бути – вона зростає. Вже два роки пройшло суттєве підвищення цін на пальне, запасні частини, послуги, а ми продовжуємо їздити з тарифом 2009 року», - каже Шаміс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо заговорили про підвищення – то це вже тільки справа часу!
Вчились у Леніна "ШАГ НАЗАД, ДВА ШАГА ВПЕРЁД!"
2 гривні хороша ціна. Але, чому б не взяти більше з лохів.
А, знизити не думали? Хоча б на №8 та 15.
Відповісти
То вони не можуть їздити по тарифах 2009 року...а ми виходить можемо отримуавти зп рівня 2009 року? Чи як?
Відповісти
це точно.
Відповісти
Останні новини
2 гривні – обґрунтована ціна у луцьких маршрутках, - Луцькрада
28 травень, 2013, 14:44