90% лучан ‒ за притулок для тварин, ‒ опитування

90% лучан ‒ за притулок для тварин, ‒ опитування
Загалом у лучан ‒ низький рівень освіченості щодо поводження з безпритульними тваринами.

У І кварталі 2013 року в рамках реалізації проекту «S.O.S. – безпечне співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українському прикордонні: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ» Програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 було здійснене соціологічне опитування з метою визначення рівня свідомості мешканців Луцька щодо поводження з безпритульними тваринами, ‒ повідомляють у луцькій мерії.

За результатами проведеного опитування, у якому взяло участь 200 респондентів віком від 18 років, переважній більшості з них було важко відповісти на питання анкети щодо жорстокого поводження з безпритульними тваринами, щодо можливості звернення в спеціалізовану установу. Деякі питання взагалі лишалися без відповіді. Це свідчить про низький рівень освіченості мешканців Луцька щодо поводження з безпритульними собаками.

Однак, про необхідність існування міського притулку для тварин висловились «за» 90 % опитаних респондентів. Крім того, понад 34 % опитаних відповіли ствердно на питання щодо можливості долучитися до волонтерської роботи в міському притулку.

Щодо рівня безпеки, на яку впливає кількість бездомних тварин у місті, було дано таку відповідь: 87% опитаних ніколи не зазнавали укусів безпритульних тварин, що є відносно високим показником і позитивною динамікою у порівнянні з попередніми роками, а якщо респондент все ж зазнавав укусів, то тварина здебільшого була домашня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 56
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це свідчить не про низький рівень свідомості, а про низький рівень клепки в голові! Не знають вони як поводитись! Зато про секси-шмекси вони вже з 10 років знають як "поводитись".
Радує, що все ж таки є люди милосердні, добрі, які розуміють і хочуть допомогти. Подивіться в їхні очки і не шукайте для себе відповідей на дурні питання "як поводитись". Поводитись - як серце велить. Браво тим 34 відсоткам, які готові стати волонтерами. Я - серед вас.
П.С. А взагалі, тій службі, що "опитувала" ні про що - ВЕЛИКИЙ ЖИРНИЙ МІНУС! Не бачу мети такого безтолкового опитування про ті речі, які самі собою розуміються. Краще організували б добровільну касу в допомогу бездомним тваринам, тоді я по іншому думала б і про ВАШ рівень свідомості
Відповісти
34% це 70000 лучан. Ви в своєму розумі? це просто блаблабла :)))
Відповісти
34% мається на увазі від 200 чоловік опитаних. З головою , ніби зранку було все добре. Читайте уважно статтю
Відповісти
ви тут три тормоза чи що? а якщо опитати 200 000 то скільки вийде?
Відповісти
За результатами проведеного опитування, у якому взяло участь 200 респондентів віком від 18 років, переважній більшості з них було важко відповісти на питання анкет

Ви, або читаєте уважно, тоді коментуєте, або потрапите у відсоток 101 відсоток (то вже вийде за межі Луцька). Не лякайте мене, бо вкушу і почнете усвідомлювати вмить
Відповісти
Зато вміє рахувати і знає скільки в Луцьку населення. То вже ліпше
Відповісти
ну, якщо ви тварина що вміє писати, то ви тварина "людина розумна". Отже, якщо ви кусаєтесь, то вам варто ізолюватись або добровільно, або ізолювати вас примусово :)))
Відповісти
"загалом у лучан низький рівень освіченості" - 100%
Відповісти
а себе він вніс до тих 100%? його приходили й питали? То не вміє він тоді рахувати. От вам і бла-бла-бла...
Відповісти
я себе вніс до тих хто вважає що ліпше їх присипити, ніж мучити все життя в таких притулках.
Відповісти
Убейся сам, гнида.
Відповісти
убейся сам гніда :)))
Відповісти
повторюсь - "загалом у лучан низький рівень освіченості" - 100%
Відповісти
https://vk.com/typical_lutsk?w=wall-36401520_58761
Відповісти
ммда, а чому ж автор обмежив можливість коментувати по цьому лінку?? Можливо тому, що більшість розуміє, що в Луцьку собак тисячі. І ви притулком хоч і робите добру справу для 0.01% тварин (а може і ні, судячи в яких умовах вони живуть) але проблему таким чином не вирішити. Ви так не рахуєте?
Відповісти
Довбень ти. Не ти це життя давав і не тобі ним розпоряджатись.
Винищити треба, і в першу чергу бидло Exaboto. Невідому тварину, яка несе загальну загрозу для суспільства, щоб навіть не породжувала собі подібних бидляків.Бла-бла-бла, Exaboto
Відповісти
]банько ти, якщо рахуєш що є нормою щоб стаї диких псів бігали вулицями міста. Типу, ти це життя їм дав? А як ти лицеміришка відносишся до курятинки чи свининки, яку мабудь полюбляєш? Так що завали хавло і для початку перестань жрать мясо і рибу, і тоді в тебе зявиться право писати вищенаписане. тупийбидлодовбень !!!
Відповісти
То іди і опитай. Тобі ж ясно написали умови задачі. А якшо 1000000000 опитати, путо, то скільки буде? Більше Луцька?
Відповісти
та ти що тож тормоз? для чого тоді взагалі поняття відсотки? Зміняться відсотки якщо опитати більше людей?
блін тормоза....
Відповісти
Юр, ждьомс :)))))
Відповісти
Exaboto, в Луцьку живе 1000 собак. З них опитали 200 собак. 34% опитаних собак висловились за те, щоб відірвати тобі одне йяце, решта відсотків висловилось за те, щоб тебе взагалі лишити без яєць. Питання - вирахуй кількість собак , які дали тобі можливість жити з одним яйцем? Все просто, нелюдь, все дуже просто. Бу-га-га...
Відповісти
собаки висловлюються за те щоб відірвати мені яйце??? то вам до дохтора, причьом зрочно. :))))
Відповісти
Собаки вміють і знають більше, ніж ти. По суті питання.Ти порахував? То скільки? Собаки відповідь вже дали, ай=яй=яй
Відповісти
І яка відповідь собаки? :)))
Відповісти
Стая диких псів бігає вудицями? Я там більше бачу зграю голодних, злих і тупих, далеко не собак, а таких, як ти гнилих задротів. Бля-я-я-я, куди прийши з таким поколінням? еп-п-п-тить-твою мать!!! Ото виростив же ш хтось такого гАндонА!!!
Відповісти
ти ж мене не бачив балаболчік :))) А хоч зустрінемся :))))
Відповісти
Тебе зранку зустріне зграя з тисячі србак, бу-га-га... Вони подивляться і скажуть який ти фраєр.
Відповісти
вже видно який ти фраєр :))))
Відповісти
фу-фу-фу, бля... Задрот. Нє, не хочу. Від тебе мабуть смердить чортом, гірше пса червивого.
Відповісти
то ти знаєш як смердять червиві пси? а де ти це запах пізнав?
Відповісти
В притулок Exaboto задрота! Негайно. Воно - небезпечне і для людей і для собак. Вивезти його за межі міста, підвісити за яйця , три дні різати і сіль сипати, щоб як вуж звивався. Потім - лоботомію. Не поможе - добити. Собаки і голодні його їсти не будуть, то точно. Пропоную спалити і пепел розвіяти)))
Відповісти
вам треба бути християнським інквізитором :)))
Відповісти
Опитування й надзвичайно інтелектуальні дискусії в коментарях свідомо оминаю.
1. Проблему безпритульних тварин потрібно вирішувати, бажано гуманними методами;
2. Волонтери та їх рух - невідємна частина будь якої гуманної чи благодійної справи, в т.ч. щодо захисту безпритульних тварин;
3. Усі організації, котрі функціонували в місті з місією захисту безпритульних тварин фактично мали скриту меркантильну складову - кого цікавили пільги, кого майно та кошти (хто цим цікавився знає більш докладно)
4. Створено комунальне підприємство, яке поки що є лише джерелом зарплати для його працівників та дірочкою для міського бюджету;
5. Скільки б не відловлювали й не лікували тварин, завтра "нерадиві" господарі викинуть на вулицю нових;
6. Жодного адекватного заходу міська влада не здійснила, щоб забезпечити реєстр домашніх тварин, забезпечити місцевий збір чи податок на їх утримання, накладання штрафів за безконтрольне вигулювання тощо.
пропоную:
- ввести обов'язкову реєстрацію окремих видів домашніх тварин (думаю рибок, попугаїв та хом'ячків не варто реєструвати);
- залежно від породи, умов утримання тощо обкласти місцевим збором;
- впровадити штрафи за вигулювання собак без намордників, без повідка, за "засмічення" території міста;
- зібрані кошти направити на облаштування зон вигулювання тварин та на притулок для бездомних тварин;
- як альтернативу примусовим заходам та обмеженням популяризувати створення громадських організацій власників тварин, з членськими внесками, з ветеринарами-волонтерами, тобто товариств, котрі б не вчили інших як себе поволити з тваринами, а на власному досівіді демонстрували гуманну та цивилізовану поведінку.

Вибачте, що комент получився більшим ніж сам матеріал.

ПіСі Якщо за опитування залачено по європейських цінах, то це більше ніж місячний бюджет притулку для тварин в Луцьку.
Відповісти
ви тільки оминули проблему величезної кількості бродячих псів в місті. Як їх позбутись?
Відповісти
Все описане, як і багато інших способів та методів - це і є гуманні шляхи та методи вирішення проблеми великої кількості бездомних тварин, в т.ч. собак. Шкода що ви сподіваєтесь цю проблему вирішити одним способом і в одну мить...
Відповісти
ну, на мою думку вона іншим способом не може вирішитись. Адже мусора і відходів в місті чимало, і якщо це, можливо і не буде збільшувати їхню кількість, проте і зменшувати теж не буде. А якщо відходів стане на вулицях стане менше, (комунальники бдуть краще працювати) то вони просто будуть здихати з голоду. То чи не буде гуманніше, на вашу думку, їх відловлювати і ГУМАННО присипати??
Відповісти
Ви що забули Exaboto - сатаніст, яким завжди крутить.
Відповісти
я не сатанист, але все ж читав сатанинську біблію. І знаєш що? Переважна більшість з нас...., ні, з нас і християн, живуть саме по її принципам :))). Але на відміну від нас атеїстів, християни не читали ні ту ні ту :))))
Відповісти
Прочитавши Біблію важко залишитись християнином, а прочитавши сатанинську біблію важко бути сатаністом - парадоки життя детерміновані особливостями пізнання.
Відповісти
все вірно, просто сатанинська біблія більше відповідає реаліям :)
Відповісти
А якщо реалії - це ілюзії обумовлені особливостями суб'эктивного сприйняття, тим більше після прочитання тієї чи іншої книги? Оцінюючи прочитану книгу ви перебуваєте під впливом її змісту! Це так само, як пізнаючи соціальну реальність ми її змінюєм доповнивши власними знаннями, бо наші знання - це складова соціальної реальності!
Відповісти
майже в точку :). Просто я хотів сказати що заповіді і принципи сатанизму більше відповідають реаліям поведінки всім без вийнятку верствам суспільства в нашому світі. Хоча свійсно що і те і інше просто вигадки людей :). Але з іншої точки зору, ми постійно перебуваємо під чиїмось впливом: хтось під впливом петросяна, хтось під впливом наркотиків, хто під біблією, музикою, фільмами, коханням, гнівом та ін... Так, це складова соціальної реальності, але всеж, треба мати клепку тверезого глузду, і хоча б намагатися розрізняти раціональні речі, книги чи телепередач.... (в принципі що таке раціональність скажете ви, але я думаю ви зрозуміли що я маю на увазі) і повний не логічний брєд і різні нісенітниці які нас оточують.
Всі люди субєктивно раціональні :)))))
Відповісти
Вам немає гілки на нікому тут не потрібну філософію? Бідні тваринки і справді чекають на допомогу. А вони тут херню молотять. Я вже не кажу про того "сатаніста". Ех, зняв би батько реміня і добре по дупі нашмагав. Тьфу, ти, прости Господи!
Відповісти
ти тьфукни свому діду коли той поросятко буде колоти на паску, ковбаску з якого ти будеш так їсти що аж жирок по підборіддю потече :))), а вже потім про собак скажеш, що до речі є раціоном азіатів :))).
Відповісти
Я тако почитав і, скажу тобі, хлопче, ти - хворий на всю голову. І носить же земля таких ідіотів? До чого тут порося і ковбаска?.. Якісь азіати? Є проблема і її треба вирішувати гуманними шляхами як у Європі, куди ми так прагнемо. З такими як ти "сатаністами-азіатами" , сумніваюсь що хтось хоче нас там бачити. Не читати, не писати, не рахувати, а от собаки йому жити не дають. Ти, мабуть, прищавий недоросток, якому нема чим зайнятись, як тільки сидіти в неті і дурну мову плескати. Табличку множення повтори краще, інквизитор, б..
Відповісти
чим пес кращий за свиню? Свиня що, болі не відчуває коли ти її колеш в серце? Чому люди які захищають собак захищають тільки собак? Чому ти вважаєш що приспати собаку це не гуманно? Ми не в Європі і ми не європейці.
А псів я також люблю і попереднього ми на старості приспали щоб не мучився. Це теж не гуманно?
Включайте мізки.
Відповісти
Шкода, що у вас і включити нічого, шановний Exaboto! Хотілось дати вам відповідь... але шкода стало себе на пусту тріпотню і свого часу. Повертаючись до облюбованих вами свиней, згадалось "не мечи бисер перед свиньями", тому порада вам одна - лікуйтесь!
Відповісти
і вам того ж, нездатній усвідомити рівність всіх тварин. Мені вас теж шкода...
Відповісти
Exaboto, а яка в тебе порода? Нє, я по доброму, щоб знати чи тобі намордник , чи відразу присипити?
Відповісти
вид людина розумна, сучка ти породиста :)))
Відповісти
вид людина розумна, Це ти про себе? Аха-ха-ха... Расстрелять
Відповісти
ну то ж не про тебе :)
Відповісти
да, і скільки вам баранам тупоголовим треба разів написати щоб ви зрозуміли що я такий же сатанист, християнин, мусульманин, іудаїст чи штунда, як ви атеїст?? :))))
Відповісти
Даєш притулок для поросяток, курочок, качечок, гусачків, індичків!!! Exaboto - на ковбаску!
Відповісти
Люди, немає чим зайнятись?
Відповісти
Весело у вас здесь)))
Відповісти
Останні новини
90% лучан ‒ за притулок для тварин, ‒ опитування
28 травень, 2013, 18:47