Любомль презентував Волинь в «Історії малих міст України»

Любомль презентував Волинь в «Історії малих міст України»
В Україні завершується проект "Історія малих міст України".

Його у 2008 році започаткувала Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г Заболотного, - повідомив студент ЛНУ ім. І.Франка Сергій Лончук.

Волинська область в даному проекті представлена містом Любомлем. В межах проекту відбулося засідання, під час якого говорили про волинське місто.

Відкрила передостаннє двадцять четверте засідання бібліотечного клубу «Національні святині», в межах якого проводиться проект, завідувач науково-методичного відділу бібліотеки Олена Жидецька.

Також виступав директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк. Він розповів про історію міста, перша згадка про яке датується 1287 роком, його археологічні та архітектурні пам'ятки.

Темою виступу краєзнавця Миколи Дзея була "Любомль у старовинній фотографії та поштовій листівці", який звернув увагу на те, що перша фотографія міста була зроблена у 1886 році.

Випускники Любомльської ЗОШ №3, а нині студенти Сергій Лончук та Іван Грига, продемонстрували авторський короткометражний історично-краєзнавчий фільм "Костел святої Трійці в Любомлі - видатна пам'ятка архітектури", розповіли про його створення.

Дмитро Антонюк - журналіст, автор путівників по Україні, присвятив свій виступ палацу Браницького, архітектурній пам'ятці Любомля XVIII століття.

Кандидат історичних наук, старший науковий співробітник НАН України Лариса Виногродська розказала про археологічні дослідження Любомля, наголосивши на необхідності їх подальшого проведення.

Дмитро Мироненко, завідувач бібліотечного відділу бібліографічної та довідково-інформаційної роботи повідомив про інформацію щодо Любомля, наявну у виданнях фонду ДНАББ ім. В.Г.Заболотного, підготував виставку цієї літератури.

Згодом засідання "перейшло" в обговорення, під час якого виступили: Лідія Євтушенко - головний спеціаліст відділу з питань регіонального розвитку Департаменту регіонального розвитку та проектного управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України; Інна Дорофієнко - головний художник-реставратор корпорації "Укрреставрація"; Олександр Скіпальський - почесний голова МГО "Волинське братство", генерал-лейтенант, уродженець села Вижгів Любомльського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Любомль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Любомль презентував Волинь в «Історії малих міст України»
29 травень, 2013, 08:06