Луцький будинок «з'їдає» пліснява

Луцький будинок «з'їдає» пліснява
Луцьку п'ятиповерхівку, що на вулиці Стрілецькій, 53, після зливи знищує пліснява.

Грибок, який з кожним днем розростається, нищить усе на своєму шляху, - пише ТРК «Аверс».

В квартирах відлітають шпалери, в під’їзді відвалюється штукатурка. Страшенний сморід, який постійно стоїть у будинку, робить життя мешканців нестерпним. Жителі наполохані - комунальні негаразди давно перетворили їхній побут у фільм жахів.

Інвалід війни І-ї групи Василь Стешенко за своє життя бачив різне. Втім, однаково жахається, коли з розеток, в його квартирі починає бігти вода. Як замикає проводка тріск стоїть такий, наче під час обстрілу. Хоч вже і мирний час, проте і нині йому доводиться не солодко. Дев’яносторічний підполковник у відставці тепер сам на сам воює з комунальними злиднями.

«Я даже сьогодні дзвонив у ЖЕК. А вона каже: Що ви? Платіть гроші! А я кажу - я ж і так кожен місяць за утримання етого плачу!», - бідкається чоловік.

Кілька поверхів нижче однокімнатна квартира Федоровичів. В родині живуть двоє дітей. Малеча не розуміє, чому у них в квартирі «ростуть» чорні плями. Та гадки не має, хто такий грибок і що він робить у них вдома. Тетяна Федорович поділилася проблемами.

«На нашому стояку в кожній квартирі є дитина. Діти наші дихають цим грибком. Ніяких дій не приймається. Особисто мій чоловік чотири рази писав заяву», - каже жінка.

В квартирі Валентини Никуляк щойно зробили ремонт. Проте затишним помешкання не назвеш. Нещодавно вдруге, за кілька років у Никуляків погоріла уся проводка. Стіни знову довелось розбивати.

Така картина майже в усіх квартирах будинку, що на Стрілецькій, 53. Люди ніяк не можуть привести до ладу свої помешкання, і виною тому не злі домовики, а бездіяльні та байдужі комунальники. Коли йде дощ, то у під’їздах через діряву покрівлю, з першого по 5-тий поверхи тече вода. Мешканці не встигають виносити відра.

Не минуло й року, як у цьому під’їзді робили ремонт за кошти мешканців. Та від вогкості штукатурка за кілька днів почала тріскати. По одному сусіди давно не ходять до підвалу будинку, бо звідти можна не повернутись. Від постійних затоплень тут потріскали та покосились стіни.

Вже 10 років ця п’ятиповерхівка перебуває на балансі третього ЖКП. Щомісяця люди платять за утримання будинку від 60-ти до 100 гривень, залежно від площі квартири. Втім, враження складається, що гроші вони перераховують не на покращення, а на погіршення умов проживання.

Мешканці вже назбирали цілу теку переписки із ЖКП. Комунальники, коли лише чують про який будинок йде мова, починають скриготати зубами та лаятись. Працівниця підприємства Людмила Комісар розповіла: «Чого ви зі мною так грубо розмовляєте? Вже надоїв мені той ваш 23 будинок!!».

Як йдеться у листі, який мешканцям надіслали у лютому, - в цьому році господарство запланувало провести поточний ремонт підмостки, водовідних пристроїв, шиферної покрівлі та профілактичний ремонт запірної арматури в підвальному приміщенні. Цим паперам після 10 років поневірянь жителі не вірять.

Про строки виконання обіцяного та про те, за чиї кошти комунальники наводитимуть лад кореспонденти намагались поцікавитися в начальника ЖКП. Втім, як пояснила секретарка - директор Руслан Юлдашев занедужав і перебуває на лікарняному.

Окрім нього, в проблемах будинку ніхто не орієнтується - повідомили в приймальній.

Мешканці ж Стрілецької, 53 вже готують позов до суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як завжди хтось перебуває у відпустці чи на лікарняному. Пишіть меру може той поможе? підключайте телеьачення
Відповісти