Луцькі депутати просять казначейство не блокувати рахунки

Луцькі депутати просять казначейство не блокувати рахунки
Луцькрада просить припинити необґрунтовані дії Держказначейської служби у Луцьку і блокування платежів розпорядниками місцевих бюджетів.

Відповідне звернення рада ухвалила 30 травня під час сесії.

Подібне рішення вже прийняла сесія Івано-Франківської міської ради.

Звернення депутатів адресоване Президенту України, Прем'єр-Міністру, Міністру фінансів та Голові Державної казначейської служби України.

Як повідомляв депутат Сергій Григоренко під час обговорення питання у депутатській комісії, непроплата грошей казначейської служби уповільнює ремонт доріг у місті.

«Фактично через необґрунтовані дії територіального органу Державної казначейської служби у місті Луцьку не виконується низка важливих соціально-економічних програм, внаслідок чого міська влада не спроможна у повній мірі реалізувати свої повноваження», - йдеться у зверненні.

«Зокрема, капітальний і поточний ремонти автошляхів міста Луцька, які надзвичайно пошкоджені внаслідок важких погодних умов взимку, планувалося в значній мірі здійснити до травневих свят. Але внаслідок фактичного блокування з боку територіального органу Державної казначейської служби у місті Луцьку розрахунків із виконавцями робіт, вищезазначені ремонти до цього часу не здійснені у повному обсязі, дороги Луцька продовжують перебувати у незадовільному стані», - зазначено у документі.

Депутати висловили підтримку колегам з Івано-Франківська та вимагають припинити необґрунтовані дії казначейства щодо блокування платежів розпорядниками місцевих бюджетів, фінансування потреб міських громад в частині реалізації власних повноважень за залишковим принципом та використання коштів місцевих бюджетів на виконання зобов’язань державного бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
будемо мати надію, що територіальний орган Державна казначейська служба у місті Луцьку таки дослухається до прохання депутатів...
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати просять казначейство не блокувати рахунки
30 травень, 2013, 15:45