ФК «Волинь»: підсумки сезону 2012/2013 з вуст журналістів

ФК «Волинь»:  підсумки сезону 2012/2013 з вуст журналістів
Українські журналісти поділилися своїми думками щодо виступів ФК «Волинь» у сезоні 2012/2013 років.

Звісно, з огляду на невдалий в цілому виступ «Волині» журналісти не надто жалували команду у своїх оцінках, - повідомили у клубній прес-службі.

Адже на початку сезону лучан записували у перелік претендентів на місце в єврокубках, а в останніх турах «хрестоносці» билися за місце в УПЛ.

Чому так сталося?


Отож, відповідаючи на питання про причини тільки тринадцятого підсумкового місця «Волині», Артем Франков, головний редактор журналу «Футбол», сказав, що «120 відсотків – це фінансові та організаційні проблеми клуба, які ніяк не можна розділити… А тренерів можна звинувачувати тільки в тому, що вони «не виручили» і не створили дива…»

Андрій Варчак із газети «Взгляд» вважає, що 50% невдач слід записати на тренерів, а решту – на організаційні та фінансові питання.

Володимир Крамар із програми «Великий футбол» (ТРК «Футбол» та «Україна») прокоментував причини поразок весни так: «Проблеми команди - це відбиток негараздів у клубі. Якщо гравці і тренери не отримують вчасно зарплату, то це рано чи пізно відіб'ється на результатах. І не треба тицяти пальцем на «Кривбас», бо такий приклад - абсолютний виняток з правил. Погляньте на монахів Тибету. Вони щасливі, бо мало їдять і багато медитують. То давайте зробимо в країні голод, бо в Тибеті так увесь народ живе… Це – абсурд, у футболі такі тези не проходять… Команди мусять, умовно кажучи, добре їсти».

«Взагалі, стосовно «Волині», то у ній все могло б бути набагато гірше…», - підсумував Артем Франков.

Хто найкращий?

Найстабільший гравець «Волині» у минулому сезоні за версією опитаних нами журналістів – капітан Сергій Сімінін. Артем Франков виділяє також Яна Масло і Ванче Шикова.

«Говорити про стабільність по відношенню до «Волині» цього сезону, на жаль, не доводиться. Тому скажу про «відносну стабільність». У тих матчах, де команда гризлася за очки (а саме так, я охарактеризував би стиль «Волині» у її переможних матчах), сподобався капітан Сімінін», - розповів головний редактор програми «ПРО Футбол» на каналі «2+2» Володимир Зверов.

Що робитиме Віталій Кварцяний?

«Кварцяному потрібен час, щоб змінити ситуацію в команді», - узагальнена думка журналістів.

«Його риторика після повернення в клуб зрозуміла. Він був готовий до пониження у класі, аби мати час для побудови нової конкурентоспроможної команди. За рік в першій лізі з хорошим фінансуванням можна зліпити і награти колектив, який зможе боротися за певні місця, а не за виживання. Зараз Кварцяний - кризовий менеджер і це на нього відверто тисне», - сказав Володимир Крамар з каналу «Футбол».

Сергій Бондаренко, головний редактор газети «Український футбол» також стверджує: «Кварцяному варто знову будувати команду «під себе».

«Не думаю, що Віталій Кварцяний дослухатиметься чиїхось порад. Він робитиме свою справу так, як вважає за потрібне. На чергові збори приїде 45 нових гравців… Жартую!», - відповів на питання про перші кроки Кварцяного у новому сезоні Артем Франков.

«Вважаю, що потрібно шукати нових гравців замість тих, хто в команді більше двох-трьох років. Особливо замість легіонерів. З багатьма варто прощатись», - каже Андрій Варчак.

Володимир Крамар додає, що «слід знати ситуацію у клубі зсередини, аби казати варто чи не варто залишати кістяк нинішньої команди. Якщо будуть засоби, можна купити не лише кістяк, але й м'язи з руками, ногами і головою».

«Якщо Кварцяний почне ламати хребет, тобто півзахист «Волині», йому знадобиться чимало часу вже у наступному сезоні для побудови нової команди. На цьому можна обпектися», - роздумує Володимир Зверов із «2+2». Його думка - Кварцяному необхідно зберегти центр поля.

«Цікаво, чи не зникла довіра Віталія Володимировича до центральних оборонців Масло та Шикова. Якщо вони залишаться у команді, «Волинь» повернеться до футболу, який ми бачили півтора-два роки тому. Форварда під власний стиль Кварцяний знайде (навіть, якщо нинішній набір людей йому не підійде). Тому хотілося б побажати вболівальникам набратися терпіння, бо його наявність – це вже перемога. І, звісно, хотілося б бачити в Луцьку заповнені трибуни», - каже Зверов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Один из бывших руководителей Премьер‑лиги уточняет на условиях анонимности, что Палица не интересуется футболом и стал акционером "Волыни" только для того, чтобы завоевать расположение избирателей на парламентских выборах 2012 года: бизнесмен баллотировался в Верховную Раду по одному из избирательных округов Волынской области. Палица получил мандат, и нужда в "Волыни" отпала.
Відповісти
а у Столяра виходить грошей немає?!
Відповісти
Останні новини
ФК «Волинь»: підсумки сезону 2012/2013 з вуст журналістів
30 травень, 2013, 17:03