На Волині підприємсто відбирає у селян пів сотні гектарів пасовища. ВІДЕО

На Волині підприємсто відбирає у селян пів сотні гектарів пасовища. ВІДЕО
У селі Острови, що в Колківській ОТГ, селяни не погоджуються зі здачею в оренду майже пів сотні гектарів землі одному із сільгосппідприємств.

Тут, каже місцевий житель Олександр Горбач, люди випасають худобу, - про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Чоловік разом із односельчанами прийшов на сесію Колківської селищної ради, аби відстояти землі, на яких вони випасають худобу.

На цій землі жителі села Острови випасають худобу.

"Пам’ятаю, як пасла гуси ще малою на цій землі. Все село виганяє корови сюди", - розповіла жителька села Острови Любов Горбач.

Засаджують землі і вирощують худобу - це способи заробітку у цьому селі, каже місцевий Сергій Горбач. Незабаром, говорить чоловік, люди можуть втратити це пасовище. 46 гектарів землі передали в оренду сільгосппідприємству.

"В нас за рахунок худоби село живе. Тому, що здають молоко. Якщо вони зорять цю площу, то прийдеться для нас, для населення, всю худобу збути, бо не буде де її пасти", - каже житель села Острови Сергій Горбач.

Учора ці землі почали переорювати.

"Тільки почав трактор орати, то люди почали перекривати поле. Тут випасаються корови, вівці, кури, свині індики", - розповів житель села Острови Олександр Марчук.

"Вони можуть і вночі орати. Оце "Баффало". І вночі орять. Розбили нам дорогу", - каже житель села Острови Олександр Горбач.

Альтернативного пасовиська неподалік села не лишилось, розповідає Олександр Горбач. Аби відстояти ці землі, люди прийшли на сесію Колківської селищної ради.

"Ми хочемо добитися аби вони залишили нам цей випас в загальне користування. Видно вони таємно проголосували були тоді", - зазначив житель села Острови Олександр Горбач.

"Я особисто не давав вказівки ніякої. Є тут староста", - заявив Колківський селищний голова Олександр Палінкевич.

"Виділили в оренду 40 гектарів землі ТОВ "Баффало". Звернулос Товариство на сесію в Колківську селищну раду для виділення землі с/г користування. Ми мотивували це тим, що земля не повинна стояти. А це землі якого призначення? - Це випаси", - зауважив в.о. старости села Острови Анатолій Кошнірчук.

"Ця земля державної власності. Землі запасу та резерву. Є рішення селищної ради. На 46 гектарів. Дві ділянки: одна 40 інша 6. Ніхто самозахватом не займається. Ми користуємся землею, яку ми взяли в оренду. Цю оренду зараз зупинимо. Ми займаємося с/г виробництвом, то планували використовувати цю землю. Це пасовище. Можливо, ми відмовимося", - пояснив ситуацію виконавчий директор сільськогосподарського ТОВ «Баффало» Руслан Паш'ян.

Вислухавши людей, депутати прийняли рішення.

"Сесія відмінила рішення, яке було прийняте 23-го жовтня про надання дозволу на оренду ТОВ "Баффало", - резюмував в.о. старости села Анатолій Кошнірчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
селяни не розуміють де є чия власність. якщо маєш корову то треба ще пасовище. Привикли жити за чийсь рахунок.
Відповісти
Рейдерство, самовільне захоплення земельних ділянок також і в Любешівській ОТГ, с. Любешівська Воля та інших селах цієї громади. ТОВ "СТОХІД НОВА АГРО" в нічний час захоплюють землі селян, пасовища...На передодні відкриття ринку землі земля цінний товар, для обману селян, як заставне майно в банках!
Відповісти
Селяни мають Вищу Освіту і знають, як користуватися кадастровою картою України.
1.Звернутися до територіального органу Держгеокадастру;
2. Поліція;
4. Юстиція;
3. Суд;
4. Уряд.
5. ЗМІ.
ЄДРПОУ: 34649139 з статутним капіталом 337 500.00 грн і власником у м. Київ ваше Баффало троянській кінь https://clarity-project.info/edr/34649139/relations-map

Відповісти
Останні новини
На Волині підприємсто відбирає у селян пів сотні гектарів пасовища. ВІДЕО
21 грудень, 2019, 17:33